Stekleni božični okraski

sobota
9. 12. 2023

11:00 - 13:00

Center Rog, Steklarski lab (Glass lab)

prijava

...

Si želite izdelati božične okraske? Na delavnici izdelovanja steklenih božičnih okraskov se boste srečali s tehniko fuzije. Steklo boste rezali, brusili in sestavili v želeno obliko ter zložili v peč. Kosi stekla se bodo tekom žganja stalili v eno in nastali bodo okraski, s katerimi boste lahko okrasili božično jelko.

Program je namenjen mladostnikom med 12 – 15 let, spodbuja pa ustvarjalnost in ročne spretnosti, omogoča spoznavanje stekla kot medija za ustvarjanje, spoznavanje hladne obdelava stekla (rezanje, brušenje), spoznavanje tehnike fuzije, spoznavanje tehnik nanosa barvnih frit in pigmentov na steklo.

Na delavnici prisotni mentorici bosta Brigita Gantar in Nika Šantej. Brigita je vodja steklarsko - keramičarskega laba v novem Centru Rog, ki je leta 2021 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Ljubljana ter bila demonstratorka na smeri Unikatno oblikovanje pri predmetih vezanih na medij steklo tekom študija. Nika pa je zaključila dodiplomski študij unikatnega oblikovanja na ALUO.

Svoje otroke lahko prijavite preko spodnjega obrazca.

Poglej še

Lončič Pottery Studio

Vid_Poloncic_Loncarsko_kolo_5.original

Ekipa mladih lončarskih navdušencev in inženirjev bo v Centru Rog razvijala prenosno zložljivo lončarsko kolo, ki deluje na nožni pogon. Namenjeno je uporabnicam in uporabnikom, ki za svojo ustvarjalno dejavnost potrebujejo mobilno in in...