CNC usposabljanje

datum
torek
21. 1. 2025
ura
17:00 - 20:00
lokacija
Lesarski lab
za člane
€30
za goste
€45
Prosta mesta: 0/5

...

CNC rezkar je dandanes nepogrešljiv stroj za izdelavo izdelkov iz lesa in lesnih kompozitov.

3 osni rezkalni stroj vam omogoča hiter in natančen izrez ploskovnih materialov kot tudi rezkanje kompleksnih 3-dimenzionalnih oblik. Njegova vsestranskost nam omogoča vse od hitrega prototipiranja, že skoraj masovno proizvodnjo ponovljivih kosov kot tudi izdelavo kompleksnih umetnin iz lesa. Na voljo je tudi četrta os, ki vam omogoča CNC obdelavo okroglih obdelovancev.

3-urno usposabljanje zajema najpomembnejša osnovna znanja, ki jih potrebujete za samostojno uporabo CNC rezkarja. Na usposabljanju boste udeleženci najprej spoznali osnove varnosti pri delu s CNC rezkalnim strojem. Predstavili vam bomo namen in uporabo stroja ter njegove sestavne dele. Najprej boste pripravili 3D datoteko in jo pretvorili v g-kodo v CAD/CAM programu Fusion360. Nato boste pripravljeno g-kodo prenesli na programsko opremo CNC stroja MACH3, s katerim boste stroj tudi upravljali. Naučili se boste, kako izbrati ustrezno rezilno orodje in kako ga pravilno namestiti in nastaviti njegov položaj na stroju.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da svoje osebne stvari pospravite v garderobne omarice, ki vam jih bo pokazal mentor. Na program ne zamujajte, ker s tem motite delovni proces. V primeru zamude vstopa v lab žal ne moremo zagotoviti.

Program poteka v slovenščini, razen, kjer je navedeno drugače.

V primeru odpovedi vas bomo o tem obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom.

V kolikor se programa ne morete udeležiti, kotizacij ne vračamo, prav tako ni mogoče zamenjati termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o čemer nas prosimo obvestite vsaj 24 ur pred začetkom programa na e-naslov: les@center-rog.si

Veselimo se vaše družbe in skupnega ustvarjanja.

Poglej še

Nonstop Food

Studio_Nonstop Food_slika1

Ekipo Nonstop sestavljajo trije študentje živilstva Eva Mustafa, Luka Korošec in Gašper Korat. Ukvarjajo se z izkoriščanjem stranskih surovin, ki ostajajo zavržene v agroživilski industriji, še posebej s stranskim produktom proizvodnje ...