Brezplačni krožek: Vezenje

sobota
25. 11. 2023

16:00 - 17:30

Center Rog, Tekstilni Lab (Textile Lab)

prijava

...

Delavnica je namenjena učenju osnov tradicionalnega vezenja, ki je značilno za etnično skupino Hazarov v Afganistanu. Na delavnici bodo udeleženke, ki prihajajo tudi iz tujih okolij, dobile zanimive ideje, kako lahko vezenine uporabijo za izdelavo uporabnih okrasnih predmetov.

Delavnica bo vsako soboto in je brezplačna. Njena ideja je približati tradicionalno vezenje novi družbi, v kateri udeleženke zdaj živijo. Ker se je v novem okolju vedno težko povezati z ljudmi in ker nekatere še ne govorijo slovenskega jezika, jim bo druženje na delavnici vezenja pomagalo vzpostaviti dragocene stike.

Rahima Haidari, ki bo vodila delavnice vezenja, se je kot deklica obrti naučila od svoje matere. Ker je v Slovenijo prišla kot migrantka, dobro razume ovire, ki jih morajo priseljenci premagati pri vključevanju v novo okolje. S svojo delavnico vezenja želi ponuditi prijetno in varno okolje, kjer se lahko stkejo nova prijateljstva ob ustvarjanju lepih predmetov.

Prijavite se lahko na spodnji povezavi.

Poglej še

Hex Haus

studii_hex_promo_2023_1

Projekt HEX HAUS je plod medijskih umetnikov Anžeta Seklja in Staša Vrenka, katerega cilj je razviti serijo avtorskih digitalnih elektronskih zvočil. Pri razvoju posebno pozornost posvečamo ravnotežju med kompleksno uporabo instrumentov,...