BIEN Artist Talk: Kolektiv Oloop

datum
sreda
10. 7. 2024
ura
17:00 - 18:30
lokacija
velika dvorana Centra Rog
brezplačno
Prosta mesta: 26/30

...

Ob pregledni razstavi kolektiva Oloop vabimo na pogovor s članicami kolektiva. V pogovoru z novinarko Nežo Borkovič, novinarko Vala 202, se bodo odprla vprašanja o pomenu tekstila in njegovi vlogi v družbi.

Kolektiv Oloop je aktiven na različnih področjih vizualnega ustvarjanja – od produktnega in prostorskega do participativnega ter družbeno angažiranega. Prepoznaven je po svojih vključujočih, soustvarjalnih in sodelovalnih praksah, katerih cilj je odpiranje ustvarjalnega procesa anonimnim posameznikom, skupinam in skupnostim, ki želijo sodelovati. Cilj njihovega ustvarjanja ni le produkcija sama, temveč tudi vodenje opolnomočujočih kreativnih procesov, skozi katere sodelujoči dobijo nova znanja in veščine. Nastali produkti so izraz soustvarjanja, prepleta različnih praks in osebnih notranjih procesov.

Dogodek je brezplačen, zaradi lažje koordinacije se priporočamo za prijavo.

Pregledna razstava O2OOP in spremljevalni dogodki so nastali v koprodukciji s Centrom Rog in Bienalom tekstilne umetnosti BIEN (Zavod Carnica) ter ob finančni podpori Mestne občine Ljubljana (MOL) in Programa ACF (v Sloveniji 2014-2021).

Poglej še

Benedetti Life

Screenshot 2023-10-26 at 21.34.16

Benedetti Life – kjer se srečata modni dizajn in nepopustljiva etika. V srčiki Centra Rog se rojevajo modni izdelki iz inovativnih materialov, kot so usnje iz oliv, izdelki iz alg in svila ustvarjena iz trajnostnega in zimzelenega dreves...