Šesta edicija seminarja VULCA v Centru Rog

Obvestila 4. 12. 2023
naslovna

Veseli nas, da smo v Centru Rog konec novembra gostili že šesto edicijo seminarja VULCA, ki omogoča povezovanja in sodelovanja med različnimi ustvarjalnimi skupnostmi z vse Evrope in krepi občutek pripadnosti.

Gre za neprofitno platformo, ki povezuje izdelovalce in kreativce različnih FabLabov in izdelovalniških laboratorijev iz vse Evrope. Njihovo kreativno srečanje se vsako leto odvija na drugi lokaciji, letošnja že šesta edicija je od 23. do 26. novembra 2023 potekala v Centru Rog. Seminarja, ki je v tokratni izdaji naslavljal temo »Learning Newtorks – Izmenjava znanj«, se je udeležilo več kot sto makerjev, ki so sodelovali v programu, izmenjavali ideje in se družili na številnih delavnicah, predavanjih in ostalih dejavnostih.

Razumevanje mreženja med različnimi deležniki je kompleksno, a ključno za uspešno sodelovanje, še posebej pri gostovanju mednarodnih ustvarjalcev v rezidenci. V treh dneh seminarja so udeleženke in udeleženci pridobiti številne odgovore in vzpostaviti povezave s ključnimi osebami na tem področju.

Komaj čakamo na naslednji Vulca seminar, ki bo od 21. do 24. novembra 2024 v ustvarjalnem centru ZAM, v mestu Erlangen v Nemčiji.

Poglej še

Paxia

studii_paxia_promo_2023

Brezpilotni letalnik Blue Voyager se uporablja za avtomatsko vzorčenje vodnih virov in analizo vzorcev med letom. Za produktom stoji startup Paxia, ki ga sestavljajo študentje Domen Trontelj, Tilen Šket in Rok Hladin. S pomočjo visoke t...