Šesta edicija seminarja VULCA v Centru Rog

Obvestila 4. 12. 2023
naslovna

Veseli nas, da smo v Centru Rog konec novembra gostili že šesto edicijo seminarja VULCA, ki omogoča povezovanja in sodelovanja med različnimi ustvarjalnimi skupnostmi z vse Evrope in krepi občutek pripadnosti.

Gre za neprofitno platformo, ki povezuje izdelovalce in kreativce različnih FabLabov in izdelovalniških laboratorijev iz vse Evrope. Njihovo kreativno srečanje se vsako leto odvija na drugi lokaciji, letošnja že šesta edicija je od 23. do 26. novembra 2023 potekala v Centru Rog. Seminarja, ki je v tokratni izdaji naslavljal temo »Learning Newtorks – Izmenjava znanj«, se je udeležilo več kot sto makerjev, ki so sodelovali v programu, izmenjavali ideje in se družili na številnih delavnicah, predavanjih in ostalih dejavnostih.

Razumevanje mreženja med različnimi deležniki je kompleksno, a ključno za uspešno sodelovanje, še posebej pri gostovanju mednarodnih ustvarjalcev v rezidenci. V treh dneh seminarja so udeleženke in udeleženci pridobiti številne odgovore in vzpostaviti povezave s ključnimi osebami na tem področju.

Komaj čakamo na naslednji Vulca seminar, ki bo od 21. do 24. novembra 2024 v ustvarjalnem centru ZAM, v mestu Erlangen v Nemčiji.

Poglej še

Urška Sadar

studii_MODULAR_PROMO_2023_1

Oblikovalko in arhitekto Urško Sadar zanima povezava med sodobnimi in tradicionalnimi tehnikami, raziskovanje nepredvidljivih oblik ter oblikovanje objektov z dodano vrednostjo. Pri projektu, ki ga bo razvijala v Centru Rog, jo navdihuje...