Proizvodni labi dobivajo konkretno obliko!

Obvestila 27. 10. 2023
Obvestila_Proizvodni labi CR dobivajo obliko_avtor_2021

Osnutke načrtov ter popise strojne opreme proizvodnih laboratorijev Centra Rog, ki smo jih izdelali s projektno ekipo 13 ekspertov in ekspertk, intenzivno preverjamo s skupino 39 deležnikov: ustvarjalcev, producentov, tehnologov, ljubiteljev in mentorjev vseh spolov in generacij. V projekt so vnesli različne poglede, potrebe in zadržke, na podlagi katerih smo načrte in vsebine proizvodnih prostorov še izpilili!

Roko na srce, planiranje sodobnih proizvodnih prostorov v stavbi, ki je spomeniško zaščitena, ni lahko, saj je treba vsebine prilagajati arhitekturi zgradbe. Po drugi strani pa je stavba nekdanje tovarne Rog, v kateri je proizvodnja v svojih različnih manifestacijah skoraj nepretrgoma potekal vse od leta 1900, prav zaradi svoje preteklosti poseben prostor. Tu se plastijo različne zgodovine – od skoraj stoletne industrijske dejavnosti in delavstva, do post-tovarniških časov umetnosti, aktivizma, socialnih inicijativ in kreative.

Novi Center Rog bo ponujal skupne proizvodne laboratorije na kar 1000 m2, poleg tega pa tudi skupino specializiranih tehnologov, ki vas bodo podprli pri realizaciji vaših najbolj ambicioznih pa tudi najbolj običajnih idej. Komaj čakamo, da začnemo in se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste prispevali svoja znanja in izkušnje na preveritvenih delavnicah.

Poglej še

Hex Haus

studii_hex_promo_2023_1

Projekt HEX HAUS je plod medijskih umetnikov Anžeta Seklja in Staša Vrenka, katerega cilj je razviti serijo avtorskih digitalnih elektronskih zvočil. Pri razvoju posebno pozornost posvečamo ravnotežju med kompleksno uporabo instrumentov,...