Pridi v Ljubljano! Vabilo domačim in zamejskim ustvarjalkam in ustvarjalcem na rezidenčno bivanje v Centru Rog

Razpisi in pozivi 5. 12. 2023
398589316_880938326735007_143702279500036595_n

V Centru Rog imamo pet stanovanj rezidenčnih studiev, ki so na voljo tudi vsem, ki živite in ustvarjate izven osrednje Slovenije ali v zamejstvu, zato vas vabimo, da se prijavite na poziv, ki prinaša dvotedensko bivanje in delo v Centru Rog. Izbranim rezidentkam in rezidentom bo poleg stanovanja na voljo tudi vseh devet proizvodnih delavnic.

Gre za sodobno opremljene prostore, ki so namenjeni učenju in samostojni uporabi tako tradicionalnih kot tudi sodobnih tehnologij. V času bivanja boš lahko ustvarjal_a v vseh devetih proizvodnih prostorih od fablaba, lesarske, kovinarske in tekstilne delavnice do kulinaričnega in zelenega laba, delavnice za izdelavo nakita in delavnic za delo s keramiko in steklom.

Če deluješ na področjih produktnega oblikovanja, inženirstva, unikatnega oblikovanja, arhitekture, rokodelstva ali oblikovanja tekstilij in oblačil in za razvoj svojih idej potrebuješ kreativni vrvež ter strojno opremo za razvoj in izboljšavo svojih izdelkov, se lahko prijaviš preko obrazca, ki ga objavljamo spodaj.

Na dvotedensko rezidenčno bivanje želimo povabiti do deset kreativk in kreativcev. Poziv bo odprt do zapolnitve mest, prvi termini pa bodo na voljo že januarja 2024. O izboru te bomo obvestili v roku enega meseca od prijave.

Foto: Tina Lagler / arhiv ARTish

Več informacij:

Pridi v Ljubljano! Vabilo na rezidenčno bivanje v Centru Rog

Se vidimo v Centru Rog!

Poglej še

Paličnjak

Studio_Društvo Visart_slika 2

Pohištvo Paličnjak temelji na ideji igrivega soustvarjanja - s pomočjo spletnega konfiguratorja uporabniki izbirajo modularne elemente in tako oblikujejo edinstvene kose pohištva. Sistem temelji na standardiziranih palicah in ploščah izd...