Predstavitev projekta ACT & ART

Obvestila 24. 1. 2024
1

Kako lahko ustvarjalnost podpre socialno vključenost in integracijo mladih beguncev in migrantov?

V mednarodnem projektu smo v Centru Rog, Društvu Odnos in Zavodu APIS v Sloveniji skozi ples, fotografijo, delo z glino, ročna dela in druge ustvarjalne pristope vključili več kot 60 mladih iz ranljivih skupin. Projekt je uspešno vključil begunce, prosilce za azil, migrante, mladoletne, ki so v Slovenijo prišli brez spremstva staršev, repatriate in druge.

Ob zaključku projekta vas vabimo, da se nam pridružite na prireditvi, ki bo v petek, 26.1. ob 19h, v konferenčni dvorani Centra Rog na Trubarjevi 72 v Ljubljani.

Pred dogodkom bo ob 18h voden ogled po Centru Rog, na katerega se lahko prijavite TUKAJ.

Obisk dogodka in vodeni ogled sta brezplačna.

V Sloveniji živeči mladinski delavci iz Afganistana, Čila, Kazahstana, Palestine, Poljske, Maroka, Ukrajine in Slovenije bodo predstavili aktivnosti, ki so jih izvajali z mladimi prosilci za azil, mladostniki brez spremstva, migranti in drugimi mladimi.

Predstavili bodo gibalno plesne aktivnosti, fotografske delavnice, delavnice z glino, dejavnosti ročnih del, makrameja in druge dejavnosti.

Z glasbo in plesom pa se bodo predstavili:

Ahmed Kullab (Palestina, Slovenija),

Guillermo Escalante (Argentina, Slovenija),

Ali R. Taha (Sirija, Slovenija),

Antoine Nshimimana (Burundi, Slovenija),

El Henry (Palestina, Slovenija).

Dogodek bo potekal v angleščini.

Poglej še

Urška Sadar

studii_MODULAR_PROMO_2023_1

Oblikovalko in arhitekto Urško Sadar zanima povezava med sodobnimi in tradicionalnimi tehnikami, raziskovanje nepredvidljivih oblik ter oblikovanje objektov z dodano vrednostjo. Pri projektu, ki ga bo razvijala v Centru Rog, jo navdihuje...