Plečnikov dan v Centru Rog

Obvestila 10. 5. 2024
plecnikov-dan_720x405_2024_V2_z

Tudi Center Rog se bo pridružil Plečnikovemu dnevu, brezplačnemu družinskemu festivalu, ki bo povezal institucije in stavbe, na katerih je svoj pečat pustil tudi arhitekt Jože Plečnik.

V soboto, 25. maja 2024 od 14:00 do 18:00 bo v sklopu Plečnikovega dneva pestro tudi v Centru Rog.

V kuharskem labu se pridružite delavnici izdelave medenjakov ali samo pridite mimo po svoj medenjak prav posebne oblike. Plečnik je namreč na svojem vrtu zasnoval in postavil čebelnjak, kmalu pa bodo tudi na strehi Centra Rog zaživele čebelje družine!

V labu za nakit in steklarskem labu pa si boste lahko ogledali demonstracijo obdelave stekla in tehnik oblikovanja nakita.

Družine, malčki, mladi in starejši radovedneži, vabljeni, da se nam na Plečnikov dan pridružite na številnih raznolikih aktivnostih, ki čakajo na vas na Plečnikovi vodni poti, ki poteka od Plečnikove hiše do Plečnikovih zapornic in Fabianijevega mostu, z vmesnimi postanki na Trnovskem pristanu, v galeriji DobraVaga na Tržnicah, na Ambroževem trgu in seveda pri nas – na Petkovškovem nabrežju pred Centrom Rog.

Poglej še

Just a Corpse

Studio_Just a Corpse_2024_1

V na novo prebujenem zanimanju za baletno umetnost, ki se širi po svetovnih metropolah, se je JAC uveljavil kot vodilna znamka sodobnih baletnih oblačil. S spajanjem klasičnih idealov z inovativnim oblikovanjem, prefinjenega ročnega dela...