FabLabnet Bigfest

Obvestila 27. 10. 2023
Obvestila_Fablabnet bigfest_Krančan_2019

Evropski projekt FabLabNet, katerega član je tudi RogLab, se v juniju 2019 po skoraj treh letih podpore lokalne ustvarjalnosti in inovativnosti ustvarjalcev vseh starosti ter spodbujanja snovanja družbenoodgovornih rešitev približuje svojemu zaključku z uradno vzpostavitvijo mreže srednjeevropskih izdelovalnih laboratorijev FabLabNet. Na sklepnem dogodku, ki bo potekal 18. in 19. maja v Trentu, bomo skupaj s partnerskimi laboratoriji načrtovali, kam vse nas mreža izdelovalnih laboratorijev popelje v prihodnosti!

Na zaključnem dogodku v Trentu v Italiji, kjer se nahaja MUSE lab, eden od partnerskih laboratorijev mreže FabLabNet, se bo RogLab v soboto, 18. maja, predstavil na konferenci “Fablabs and Communities” (Fablabi in skupnosti) s projekti, kot so Kreaton, Mesto za vse ter FabBox.

V soboto in nedeljo se lahko obiskovalci udeležijo vrste zanimivih delavnic in preizkusijo 3D-izdelovalniške stroje. RogLabova ekipa bo v nedeljo organizirala delavnico električnih žužkov: če vas pot zanese v Trento, vas prisrčno vabimo, da se nam pridružite pri raziskovanju vsega, kar lahko ponudijo izdelovalni laboratoriji!

Poglej še

JSP kolektiv

vizualno gradivo-idejna zasnova3

Modna industrija zrelo žensko naslavlja z idealiziranimi mladostniškimi koncepti oblačil, ki ne odgovarjajo njenim potrebam. Zato bo modna oblikovalka Jelena Proković iz JSP kolektiva ženskam po petdesetem letu ponudila stilsko platfor...