15. edicija Ljubljanskega tedna mode LJFW v Centru Rog

Obvestila 18. 9. 2024
UrsaPremik_LJFW_51460 s

Ljubljanski teden mode (LJFW) letos praznuje 10. obletnico, z največ predstavitvami na modni pisti doslej. Potekal bo med 7. in 11. oktobrom v Centru Rog.

Jubilejna, 15. edicija LJFW bo največja do zdaj – obiskovalci si bodo v petih dneh lahko ogledali 46 modnih revij ter ostale spremljevalne dogodke. Izvršna producentka Melinda Rebrek in direktor LJFW Den Baruca sta skupaj z Nino Jagodic, programsko direktorico LJFW, in predano ekipo, ki v zakulisju dogodka dela vse leto, uspela vzpostaviti platformo, ki ima zelo pomembno vlogo pri razvoju slovenske modne industrije. Veseli smo, da je del te platforme tudi Center Rog.

Ena večjih prelomnic v zgodovini Ljubljanskega tedna mode je bila otvoritev trgovine LJFW.shop, ki že skoraj leto dni domuje v Centru Rog in oblikovalcem omogoča ne le predstavitev, temveč tudi prodajo njihovih kolekcij skozi vse leto. Melinda Rebrek pravi, da je bila vzpostavitev stalne trgovine: "[...] eden od ciljev, ki smo si ga zastavili že na začetku, in je čudovito darilo za našo 10. obletnico.” Z njo se strinja tudi Den, ki pravi: “Ta korak je omogočil vpogled v to, kaj se zgodi s kosi po predstavitvi, to je poglobilo naše razumevanje trga in nas pripravilo na večje in pomembnejše korake.''

10. obletnica se bo zaključila s podelitvijo nagrad WOW

Program letošnjega LJFW bomo zaokrožili s petimi dnevi modnih revij, na katerih se bodo poleg slovenskih oblikovalcev predstavili tudi oblikovalci iz Madžarske in Srbije. LJFW je v zadnjih letih stkal tesne vezi z Beograjskim tednom mode (BFW) in Budapest Central European Fashion Week (BCEFW), na katerem so se letos predstavile tudi tri naše oblikovalke, Nika Ravnik, Jona Bednjanec in Zala Hrastar (Morja).

10. obletnico Ljubljanskega tedna mode (LJFW) bomo sklenili v petek, 11. oktobra s podelitvijo nagrad WOW.

Foto: Urša Premik (LJFW)

Poglej še

JSP kolektiv

vizualno gradivo-idejna zasnova3

Modna industrija zrelo žensko naslavlja z idealiziranimi mladostniškimi koncepti oblačil, ki ne odgovarjajo njenim potrebam. Zato bo modna oblikovalka Jelena Proković iz JSP kolektiva ženskam po petdesetem letu ponudila stilsko platfor...