Usposabljanje: zeleni lab/laboratorij

datum
torek
3. 12. 2024
ura
17:00 - 19:00
lokacija
Center Rog
za člane
€30
za goste
€45
Prosta mesta: 8/8

...

Zeleni lab je prostor, kjer lahko v laboratorijskih pogojih gojimo žive organizme, od gliv in rastlin do mikroorganizmov ali ustvarjamo izdelke iz različnih naravnih materialov kot so micelij, smola, papirna pulpa, naravna vlakna ter usnje iz kombuče.

Na usposabljanju bomo spoznali različne tehnologije in procese, ki so za to potrebni. Predvsem pa se bomo naučili rokovati z laboratorijsko opremo: laminarijem, avtoklavom, destilatorjem, z različnimi pečmi in sušilniki, grelci, tehtnicami, mikroskopi, pH-metrom in zamrzovalnikom (-80C) ter različnimi kemikalijami, ki jih imamo na zalogi za naše prve poskuse.

Predstavili vam bomo osnove sterilnega dela, prve korake k pripravi gojišč in dela z mikroorganizmi, glivami in drugimi živimi organizmi.

Usposabljanje traja 2 uri in velja za delovno postajo Laboratorij. Vodila ga bo vodja zelenega laba Maruša Ramšak.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da svoje osebne stvari pospravite v garderobne omarice, ki vam jih bo pokazal mentor. Na program ne zamujajte, ker s tem motite delovni proces. V primeru zamude vstopa v lab žal ne moremo zagotoviti.

Program poteka v slovenščini, razen, kjer je navedeno drugače.

V primeru odpovedi vas bomo o tem obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom.

V kolikor se programa ne morete udeležiti, kotizacij ne vračamo, prav tako ni mogoče zamenjati termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o čemer nas prosimo obvestite vsaj 24 ur pred začetkom programa na e-naslov: zeleni@center-rog.si

Veselimo se vaše družbe in skupnega ustvarjanja.

Foto: Domen Nan

Poglej še

Pjorkkala

studii_pjorkkala_Cvetko_2023_2

Za projektom stoji kolektiv mladih oblikovalk in oblikovalcev Pjorkkala, ki kritično analizira in aktivno odgovarja na izzive sodobne družbe. Z namenom spodbujanja nekoč razširjene tradicije peke kruha v domačem okolju razvijajo posodo z...