Usposabljanje za delo na elektronskih postajah

datum
torek
28. 5. 2024
ura
17:00 - 20:00
lokacija
FabLab
za člane
30,00 €
za goste
45,00 €
Prosta mesta: 6/6

...

FabLab ima štiri delovne postaje, ki so opremljene s ključnimi komponentami za delo na elektroniki, vključno s spajkalnimi postajami, linearnim napajalnikom enosmerne napetosti, digitalnimi multimetri, osciloskopi in drugo opremo. Program usposabljanja je zasnovan tako, da vodi udeležence skozi uporabo teh instrumentov, pri čemer je poudarek na organizaciji delovnega prostora, varnostnih zahtevah ter osnovnih načelih in najboljših praksah pri delu na področju elektronike. Poleg tega se bomo seznanili še s smernicami o vzdrževanju urejenega in varnega delovnega okolja in se pogovorili o spodbujanju učinkovitosti ter natančnosti pri elektronskih projektih. Po končanem usposabljanju boste uporabniki in uporabnice imeli možnost rezervacije vseh štirih delovnih postaj, kar bo omogočilo avtonomijo pri razvoju in uresničevanju zastavljenih elektronskih projektov.

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

V primeru neudeležbe, kotizacije za usposabljanje ne vračamo, prav tako ni možna zamenjava termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite po mailu fablab@center-rog.si.

Poglej še

Paxia

studii_paxia_promo_2023

Brezpilotni letalnik Blue Voyager se uporablja za avtomatsko vzorčenje vodnih virov in analizo vzorcev med letom. Za produktom stoji startup Paxia, ki ga sestavljajo študentje Domen Trontelj, Tilen Šket in Rok Hladin. S pomočjo visoke t...