Usposabljanje: šivalna postaja

datum
torek
28. 5. 2024
ura
17:00 - 20:00
lokacija
Tekstilni lab
za člane
30,00 €
za goste
45,00 €
Prosta mesta: 3/5

...

Naš tekstilni lab je opremljen s sodobnimi šivalnimi stroji, primernimi za šivanje vseh vrst tekstilij ter usnjenih in sintetičnih materialov. Na usposabljanju za šivalno postajo boste spoznali vseh 5 različnih tipov šivalnih strojev, ki so na voljo:

  • enoigelni industrijski šivalni stroj,
  • šivalni stroj s trojnim transportom, ki je namenjen šivanju močnejših materialov in usnja,
  • 3-nitni dvoigelni opletilni stroj (overlock),
  • 4-nitni dvoigelni opletilni stroj (overlock),
  • 3-igelni petnitni stroj za pokrivne šive (iberdek).

Naučili se boste, kako varno menjati šivanke, tačke, spreminjati hitrosti šivanja, dolžine vbodov ipd. Da usposabljanje ne bo samo teoretično, bo vsak od udeležencev izdelal vajenico šivov, pri čemer se bo preizkusil na vseh šivalnih strojih.

Usposabljanje bo vodil oblikovalec tekstilij in oblačil Uroš Topić, ki v Centru Rog vodi tekstilni lab.

Če želiš postati bolj samostojen_a pri uporabi šivalnega stroja, je to priložnost zate. Pridruži se nam na torkovem usposabljanju in stopi na pot izdelovanja lastnih tekstilnih kreacij.

Veselimo se tvojega obiska.

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

Kotizacije za usposabljanje ne vračamo, prav tako ni možna zamenjava termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite po mailu tekstil@center-rog.si.

Poglej še

Urška Sadar

studii_MODULAR_PROMO_2023_1

Oblikovalko in arhitekto Urško Sadar zanima povezava med sodobnimi in tradicionalnimi tehnikami, raziskovanje nepredvidljivih oblik ter oblikovanje objektov z dodano vrednostjo. Pri projektu, ki ga bo razvijala v Centru Rog, jo navdihuje...