Usposabljanje za 3D printer

torek
12. 12. 2023

17:00 - 20:00

Center Rog, FabLab

prijava

...

Na usposabljanju boš spoznal_a osnovno uporabo 3D-tiskalnikov, ki so na voljo v našem laboratoriju in si zagotovil_a celovito razumevanje različnih tehnologij. Za uresničitev tvojih tridimenzionalnih idej bo na voljo 10 tiskalnikov na filament (FDM), od tega dva velikega formata, 3 tiskalniki na smolo (SLA) in napredni tiskalnik s selektivnim laserskim sintranjem (SLS). 

Triurno usposabljanje zajame vso pomembnejše znanje s področja 3D tiskanja. Pogovorili se bomo o primernih materialih za vsak tip tiskalnika, različnih tehnologijah, varnostnih ukrepih ter analizirali prednosti in slabosti različnih postopkov tiskanja. Naučili se bomo, kako učinkovito zmodelirati modele za 3D tiskanje, kje najti že pripravljene datoteke, kako pripraviti v temu namenjeno rezalno programsko opremo (Prusa Slicer) in se spoznali z niansami upravljanja s tiskalniki. Po koncu usposabljanja boš usposobljen_a za uporabo tiskalnikov, kar ti bo omogočilo rezervacijo termina in njihovo samostojno rabo.

Usposabljanje bo vodil Tomo Per in bo potekalo v slovenskem jeziku.

Prijaviš se lahko preko spodnjega obrazca.

Poglej še

JSP kolektiv

vizualno gradivo-idejna zasnova3

Modna industrija zrelo žensko naslavlja z idealiziranimi mladostniškimi koncepti oblačil, ki ne odgovarjajo njenim potrebam. Zato bo modna oblikovalka Jelena Proković iz JSP kolektiva ženskam po petdesetem letu ponudila stilsko platfor...