Stekleni krožniki

datum
20. 6. 2024 -
27. 6. 2024
ura
18:00 - 20:00
lokacija
Steklarski lab
za člane
€35
za goste
€50
Prosta mesta: 0/6

...

Na dvodnevni delavnici si bo vsak izdelal svoj unikaten krožnik iz odpadnega okenskega stekla.

Trajanje: 2x po dve uri.

  • Četrtek, 20. junij, od 18. do 20. ure
  • Četrtek, 27. junij, od 18. do 20. ure
  1. srečanje - sprehodili se bomo skozi teoretičen del oblikovanja stekla v tehniki slumping, nato pa bomo prešli na praktičen del. Vsak udeleženec si bo najprej izbral svoj kalup za upogib in odrezal steklo glede na njegovo velikost in obliko. Nato se bomo naučili, kako pripraviti steklo in kalupe na žganje ter jih pravilno zložili v peč ter jo prižgali.
  2. srečanje - na vrsti bo hladna obdelava steklenih krožnikov. Najprej bomo zložili krožnike iz peči in se lotili brušenja stekla. Po želji bo lahko vsak posameznik še okrasil svoj krožnik s tehniko graviranja, jedkanja ali peskanja.

Ali delavnica velja kot usposabljanje?

  • DA, z udeležno na delavnici boste pridobili opravljeno usposabljanje za hladno obdelavo stekla (v vrednosti 30 € za člane/40 € za nečlane).

Program je namenjen odraslim. Delavnico bo vodila mentorica v labu za nakit, oblikovalka stekla in keramike, Nika Šantej.

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

Delavnica bo izvedena ob minimalno 4 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo na delavnici je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: steklokeramika@center-rog.si.

Poglej še

Pjorkkala

studii_pjorkkala_Cvetko_2023_2

Za projektom stoji kolektiv mladih oblikovalk in oblikovalcev Pjorkkala, ki kritično analizira in aktivno odgovarja na izzive sodobne družbe. Z namenom spodbujanja nekoč razširjene tradicije peke kruha v domačem okolju razvijajo posodo z...