Srebrn prstan z obročki za meditacijo

datum
20. 6. 2024 -
4. 7. 2024
ura
16:00 - 20:00
lokacija
Lab za nakit
za člane
€150
za goste
€180
Prosta mesta: 0/6

...

Naučite se izdelati srebrn prstan z gibljivimi obročki za meditacijo. Gre za posebno obliko kinetičnega prstana z vrtljivim osrednjim delom, ki vas umiri v stresnih trenutkih in predstavlja gibljiv nakit, ki vam bo v neskončno zabavo. Na poglobljenem tečaju oblikovanja srebra boste spoznali vse postopke, ki vam bodo omogočili, da boste iz srebra izdelali čudovit končni izdelek, profesionalnega izgleda. Ko boste obvladali te veščine, boste lahko izdelovali prstane različnih oblik, debelin, tekstur in velikosti.

Kaj se bomo naučili:

  1. srečanje:

Spoznavanje in uporaba osnovnega orodja zlatarske mize, žaganje, piljenje, brušenje, vrtanje

2. srečanje:

Spoznanjeva in uporaba naprednega zlatarskega orodja, lotanje (spajanje različnih delov kovine v celoto), kovanje (obdelava površine s pomočjo različnih kladiv).

3. srečanje:

Finalizacija do končnega izdelka, ki vključuje sestavljanje vseh delov prstana, kovanje, poliranje.

Trajanje tečaja: 3x po 4 ure

  • četrtek, 20. junij, od 16. do 20. ure
  • četrtek, 27. junij, od 16. do 20. ure
  • četrtek, 4. julij, od 16. do 20. ure

Predznanje:

NE, predznanje ni potrebno. Tečaj je še posebej primeren za odrasle, ki so že opravili usposabljanje za Zlatarsko mizo 1 in 2. Tečaj je tudi odlično izhodišče za vse, ki se šele učijo izdelovanja nakita v srebru.

Ali delavnica velja kot usposabljanje?

DA, z udeležbo na delavnici boste opravili usposabljanje za zlatarsko mizo 1. stopnje (v vrednosti 30 € za člane/40 € za nečlane), naslednjič boste to delovno postajo lahko v okviru odprtih terminov uporabljali samostojno.

O mentorjih:

Tečaj bosta vodili mentorici laba za nakit.

Zlatarska mojstrica Tina Mežek s svojo strastjo do umetnosti nakita razvija široko paleto veščin in znanja. Kot mentorica v Zlatarski Šoli v Tržiču in del ekipe v Labu za nakit v Rogu, svoje znanje prenaša na navdušene posameznike.

Metka Mikuletič je magistrica inženirka arhitekture in oblikovalka nakita, ki se je po zaključeni zlatarski šoli podala na samostojno oblikovalsko pot. Pri svojem delu združuje tradicionalne zlatarske tehnike in dediščino z naprednimi oblikovalskimi pristopi, kar ustvarja edinstveno povezavo med preteklostjo in prihodnostjo. Deluje pod blagovno znamko nakita Mimotho, ki je konceptualno, oblikovno in izvedbeno tesno povezana z arhitekturo.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: nakit@center-rog.si.

Poglej še

Benedetti Life

Screenshot 2023-10-26 at 21.34.16

Benedetti Life – kjer se srečata modni dizajn in nepopustljiva etika. V srčiki Centra Rog se rojevajo modni izdelki iz inovativnih materialov, kot so usnje iz oliv, izdelki iz alg in svila ustvarjena iz trajnostnega in zimzelenega dreves...