Ščipana skodelica

datum
sobota
22. 6. 2024
ura
10:00 - 12:00
lokacija
Keramičarski lab
za člane
€10
za goste
€10
Prosta mesta: 1/8

...

Na delavnici se bodo otroci spoznali z glino ter si izdelali vsak svojo skodelico. Naučili se bodo tehniko ''ščipanja'' gline in si izdelali skodelico ali dve. Skodelici bodo lahko dodali ročaj in jo porisali z engobami. Izdelke bo kasneje glazirala ekipa Centra Rog in v roku enega meseca bodo pripravljeni za prevzem.

Delavnica je primerna za otroke od 8. do 12. leta. Spodbuja ustvarjalnost in ročne spretnosti, omogoča spoznavanje gline kot materiala in učenje osnov modeliranja gline. .

O mentoricah:

Delavnico bosta vodili Ines Polončič, ki je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in se kasneje specializirala v tradicionalnih slovenskih lončarskih tehnikah ter krasilni umetnosti.

Brigita Gantar v Centru Rog vodi steklarski in keramičarski lab. Je diplomirana oblikovalka unikatov in v svojem delu raziskuje predvsem handbuilding tehnike oblikovanja gline, ulivanje in odtiskovanje gline v kalup. Pri oblikovanju stekla pa ulivanje stekla v kalup (casting) in tehnike hladne obdelave.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

Delavnica bo izvedena ob minimalno 6 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: steklokeramika@center-rog.si.

Poglej še

Urška Sadar

studii_MODULAR_PROMO_2023_1

Oblikovalko in arhitekto Urško Sadar zanima povezava med sodobnimi in tradicionalnimi tehnikami, raziskovanje nepredvidljivih oblik ter oblikovanje objektov z dodano vrednostjo. Pri projektu, ki ga bo razvijala v Centru Rog, jo navdihuje...