Robotika za mlade

datum
5. 8. 2024 -
9. 8. 2024
ura
10:00 - 16:00
lokacija
Center Rog
za člane
€192
za goste
€240
Prosta mesta: 3/14

...

Na poletno šolo vabimo punce in fante med 11. in 15. letom, ki vas zanima svet tehnologije in robotike. Na poletni šoli se bomo naučili osnov programiranja z Mico:bit-om, s katerim bomo izdelali lasten robotski avto. Spoznali bomo računalniški program za 3D modeliranje Tinkercad, v njem zasnovali dele za avtomobil in jih izdelali s pomočjo 3D tiskalnika ali jih izrezali iz različnih materialov z laserskim rezalnikom. Za udeležbo na poletni šoli ne potrebuješ nobenega predznanja, če pa si slučajno že kdaj programiral-a v Scratch-u ali imaš izkušnje s 3D tiskanjem, je to odlično izhodišče.

Kaj potrebujem za udeležbo?

Vsak_a udeleženec_ka potrebuje svoj lasten prenosnik /Chromebook, saj bo najlažje, če vsak dela na svojem, bodo pa sicer računalniki tudi na voljo, zato naj to ne bo ovira za udeležbo!

Kaj je vključeno v ceno?

  • 2 Micro:bit-a in vsi potrebni deli in materiali za izdelavo robotskega avtomobila, ki ga udeleženec_ka po zaključku odnese domov
  • kosila v veganski restavraciji Grashka

Poletna šola bo potekala v angleškem jeziku. Vodila jo bo Simone van Groenestijn - Cym, somentor bo Andrej Bertoncelj, študent elektrotehnike in mentor v FabLabu, ki bo poskrbel tudi za prevajanje v slovenščino, če bo to potrebno.

O mentorici:

Simone van Groenestijn - Cym je študirala interaktivno oblikovanje na umetniški akademiji v Amsterdamu. Dela kot učiteljica digitalnih kompetenc in informatike v osnovnih in srednjih šolah na Nizozemskem. Ima tudi svoj majhen makerspace, kjer vodi programe programiranja in raziskovalnega dela z robotiko za otroke in mlade od 8 do 18 let.

***

Poletna šola bo izvedena ob minimalno 8 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje 7 dni pred začetkom programa. V tem primeru bo možen prenos prijave na naslednji termin izvedbe ali vračilo kotizacije.

Odpoved udeležbe brez navedbe razloga je možna do 7 dni pred začetkom varstva, v tem primeru vam vrnemo 70% plačane kotizacije. Če je odpoved kasnejša, kotizacije ne vračamo.

V primeru odpovedi je možno udeležbo prenesti na drugo osebo ali na drug termin, v kolikor imamo razpoložljiva mesta, o tem nas obvestite ob odpovedi na e-mail naslov: info@center-rog.si

V primeru, da se otrok iz zdravstvenih razlogov varstva ne more udeležiti, lahko izberete drug termin ali zahtevate vračilo celotne kotizacije na podlagi predloženega zdravniškega izkaza.

Poglej še

Just a Corpse

Studio_Just a Corpse_2024_1

V na novo prebujenem zanimanju za baletno umetnost, ki se širi po svetovnih metropolah, se je JAC uveljavil kot vodilna znamka sodobnih baletnih oblačil. S spajanjem klasičnih idealov z inovativnim oblikovanjem, prefinjenega ročnega dela...