Peka sladkih dobrot z drožmi
20. 6. 2024
Na delavnico vabljeni vsi, ki ste usvojili peko kruha z drožmi in bi radi naredili naslednji korak.
Tokrat se bomo lotili peke sladkih dobrot malo drugače in spoznali, katere so tiste, ki jih lahko brez težav naredimo tudi z drožmi. Zamesili in oblikovali bomo značilne francoske brioše, švedske cimetove rolice ter rusko babko v mini obliki. Naučili se bomo, kako zamesiti obogateno kvašeno testo z drožmi in kako zanje skrbeti ter se seznanili s tehniko obdelave testa, t. i. stretch&fold. Pečene in hrustljave dobrote pa bomo na koncu delavnice seveda tudi pojedli.
O mentorici:
Delavnico bo vodila Ksenija Podgrajšek, doktorica s področja prehrane in ustanoviteljica butične pekarne z imenom Pekarna malo drugače, kjer peče več kot 30 različnih vrst kruha in različnih sladkih dobrot. Vsi izdelki so ročno narejeni izdelani z drožmi in ekološkimi sestavinami.
***
Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice in da na program ne zamujate. V primeru zamude vstopa ne moremo zagotoviti.
V primeru neudeležbe kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: kuhanje@center-rog.si.
Poglej še
Ejet 9X
EJET 9X je visokozmogljiv električni čoln, ki uvaja inovativne rešitve električne pogonske tehnike v navtični svet. Cilj podjetja EJET, katerega ustanovitelj je Žiga Jarc, je ustvariti okolju prijazen električni čoln, ki bo prispeval k z...