Peka sladkih dobrot z drožmi
20. 6. 2024
Na delavnico vabljeni vsi, ki ste usvojili peko kruha z drožmi in bi radi naredili naslednji korak.
Tokrat se bomo lotili peke sladkih dobrot malo drugače in spoznali, katere so tiste, ki jih lahko brez težav naredimo tudi z drožmi. Zamesili in oblikovali bomo značilne francoske brioše, švedske cimetove rolice ter rusko babko v mini obliki. Naučili se bomo, kako zamesiti obogateno kvašeno testo z drožmi in kako zanje skrbeti ter se seznanili s tehniko obdelave testa, t. i. stretch&fold. Pečene in hrustljave dobrote pa bomo na koncu delavnice seveda tudi pojedli.
O mentorici:
Delavnico bo vodila Ksenija Podgrajšek, doktorica s področja prehrane in ustanoviteljica butične pekarne z imenom Pekarna malo drugače, kjer peče več kot 30 različnih vrst kruha in različnih sladkih dobrot. Vsi izdelki so ročno narejeni izdelani z drožmi in ekološkimi sestavinami.
***
Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice in da na program ne zamujate. V primeru zamude vstopa ne moremo zagotoviti.
V primeru neudeležbe kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: kuhanje@center-rog.si.
Poglej še
Hex Haus
Projekt HEX HAUS je plod medijskih umetnikov Anžeta Seklja in Staša Vrenka, katerega cilj je razviti serijo avtorskih digitalnih elektronskih zvočil. Pri razvoju posebno pozornost posvečamo ravnotežju med kompleksno uporabo instrumentov,...