Mafin mojstri [17.2.]

sobota
17. 2. 2024

11:00 - 13:00

Center Rog

za člane
5,00 €
za goste
5,00 €
Število prostih mest 00

...

Na delavnici bomo z otroki spekli 2 vrsti mafinov. Ena različica bo bolj zdrava z jabolki, druga pa bolj čokoladna in po otroškem okusu.

Najprej bomo stehtali sestavine, mokre sestavine zmešali v robotu, dodali suhe in jih previdno premešali. Zmes bomo razporedili v modelčke za mafine in jih spekli v pečici. Končni izdelek bodo slastni mafini in nova pekovska izkušnja.

Otroci se bodo naučili prebrati recept, uporabljati tehtnico, zmešati mokre sestavine in suhe sestavine ločeno in jih potem združiti, paziti na ustrezno gostoto testa, dodati tekočino ali moko po potrebi ter pomagati pospraviti po končani peki.

Delavnica je namenjena otrokom med 10. in 14. letom. Vodila jo bo mentorica v Centru Rog Nina Barbič, ki že dve desetletji mojstrsko pripravlja svoje slaščice, znanje pa z občutkom predaja tudi mlajšim generacijam.

Zbor udeleženk in udeležencev je 5 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Otroci na delavnici sodelujejo samostojno, brez spremstva staršev.

Kotizacij za delavnice ne vračamo. Udeležbo na delavnici je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: info@center-rog.si.

Poglej še

Urška Sadar

studii_MODULAR_PROMO_2023_1

Oblikovalko in arhitekto Urško Sadar zanima povezava med sodobnimi in tradicionalnimi tehnikami, raziskovanje nepredvidljivih oblik ter oblikovanje objektov z dodano vrednostjo. Pri projektu, ki ga bo razvijala v Centru Rog, jo navdihuje...