Mala ulica: Počitnice v Centru Rog

datum
15. 7. 2024 -
19. 7. 2024
ura
08:00 - 16:00
lokacija
Center Rog

...

Program v Centru Rog bo potekal vsak dan od 8. do 16. ure. Obiskali bomo različne proizvodne laboratorije, kjer se bomo spoznavali z uporabo tradicionalnih in sodobnih, digitalnih tehnologij. Največ se bomo ukvarjali z otipljivimi izzivi – v steklarskem labu se bomo seznanili z graviranjem v steklo in okrasili stekleno posodo, kamor bomo v zelenem labu zasadili svoj terarij. Spoznali bomo osnove 3D modeliranja v programu Thinkercad, oblikovali unikatni obesek in ga natisnili na 3D printerju. Ustvarjali bomo z žico in spoznali orodja ter materiale za oblikovanje nakita.

Časa ne bo zmanjkalo niti za obisk enote Mestne knjižnice Ljubljana, igranje družabnih iger, prosto igro na zunanji ploščadi in napeto raziskovanje Centra Rog. 

Počitnice so primerne za otroke od 2. do 5. razreda OŠ, še posebej tiste, ki radi ustvarjajo z rokami. V skupini bo 12 otrok, za katere bomo skrbele usposobljene sodelavke Male ulice in mentor_ice iz Centra Rog. Ob oddaji in prevzemu otroka, ki obiskuje počitniško varstvo, vam je na voljo 15 minutno brezplačno parkiranje v garaži Centra Rog. Dostop do garaže je s strani Petkovškovega nabrežja.

Dnevni ritem varstva bomo prilagajali vsebini in programu, tudi vremenu in prostim dejavnostim na ploščadi pred Centrom Rog, okvirno pa bo potekal tako:

  • 8:00 – 8:30: prihod otrok, spoznavne igre in prosta igra
  • 8:30 – 9:30: priprava zajtrka in zajtrk
  • 9:30 – 12:30: tema dneva (delavnica v fablabu, labu za nakit, keramičarskem, tekstilnem, zelenem in kuharskem labu)
  • 12:30 – 13:30: kosilo
  • 13:30 – 15:00: ustvarjanje, družabne igre, obisk knjižnice in prosta igra na zunanji ploščadi
  • 15:30 – 16:00: popoldanska malica, odhod otrok

Za dodatne informacije v zvezi z organizacijo počitniškega varstva smo vam na voljo na info@malaulica.si.

Poglej še

Hex Haus

studii_hex_promo_2023_1

Projekt HEX HAUS je plod medijskih umetnikov Anžeta Seklja in Staša Vrenka, katerega cilj je razviti serijo avtorskih digitalnih elektronskih zvočil. Pri razvoju posebno pozornost posvečamo ravnotežju med kompleksno uporabo instrumentov,...