Lahka poletna obleka

datum
24. 7. 2024 -
25. 7. 2024
ura
16:00 - 20:00
lokacija
Tekstilni lab
za člane
€30
za goste
€45
Prosta mesta: 0/3

...

V nobeni poletni garderobi ne sme manjkati lahka poletna halja, ki lahko služi kot čudovita obleka za večerni izhod ali obvezni del opreme za na plažo.

Na tokratni delavnici v tekstilnem labu, si boste haljo za poletne dni lahko sešili kar sami. Vse kar potrebujete je nekaj preprostih pravokotnih krojnih delov (podobno, kot so krojeni kimoni) in znanje šivanja na industrijskem ali gospodinjskem šivalnem stroju.

Na delavnico prinesite svoje blago in ujemajoči se sukanec. Namesto metrskega blaga, lahko uporabite tudi posteljnino z zanimivim potiskom; lepši kot je potisk, lepša bo halja, saj s takim oblačilom blago resnično pride do izraza. Pustite domišljiji, da naredi svoje! To je priložnost, da se končno odenete v najbolj drzen vzorec ali živo barvo, ki bo zasijala v poletnem soncu.

Navodila pred nakupom metrskega blaga:

  • Prva možnost: Halja iz blaga v enotnem vzorcu

- Pri širini blaga 140 cm potrebujemo 350 cm blaga

- Pri širini blaga 110 cm potrebujemo 400 cm blaga

  • Druga možnost: Dolga halja z manšetami, vratno obrobo in pasom iz kontrastnega materiala

- Pri širini blaga 140 cm potrebujem 200 cm osnovnega blaga in 50 cm dolžine blaga za obrobe

- Pri širini blaga 110 cm potrebujem 300 cm dolžine osnovnega blaga in 50 cm dolžine blaga za obrobe.

Trajanje: 2x po 4 ure

  • sreda, 24. julij, od 16. do 20. ure
  • četrtek, 25. julij, od 16. do 20. ure

Predznanje:

DA, potrebno je znanje šivanja na gospodinjskem ali industrijskem šivalnem stroju. Delavnica je namenjena odraslim in mladostnikom od 15. leta dalje.

Ali delavnica velja kot usposabljanje?

DA, z udeležbo na delavnici boste opravili usposabljanje za šivalno delovno postajo.

O mentorjih:

Delavnico bosta vodila Uroš Topić, vodja tekstilnega laba in navdušenec nad krojenjem in zgodovinskimi oblačili ter Karmen Gombač, mentorica v tekstilnem labu, mojstrica krojenja, šivanja in številnih drugih tekstilnih tehnik, ki za vsak šiviljski zaplet najde pravo rešitev.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: tekstil@center-rog.si.

Poglej še

Dead Stock

Studio_David Tavčar_slika1

David Tavčar se kot oblikovalec zaveda svoje odgovornosti. Verjame namreč, da je z dobro načrtovanim oblikovalskim delom mogoče doprinesti k proizvodnim procesom in tudi k procesu proizvodnje surovin. Delo oblikovalca okolju ne sme povzr...