Lesena servirna deska

četrtek
7. 3. 2024

16:00 - 20:00

Center Rog

za člane
40,00 €
za goste
55,00 €
Število prostih mest 05

...

Na delavnici bomo iz masivnega lesa izdelali servirno oz. rezalno desko. Seznanili se bomo z varnostjo pri mizarskem delu, spoznali različno strojno in ročno mizarsko orodje ter ostale pripomočke.

Naučili se bomo izbrati primeren les in orodje in se seznanili z različnimi postopki, od žaganje do oblanja in brušenja, s. pomočjo katerih bo naš končni rezultat lesena deska za rezanje oz. serviranje. Za potrebno zaščito deske se bomo naučili izdelati vosek, s katerim bomo desko premazali.

Program je namenjen vsem, ki jih zanima delo z lesom, oblikovanje in izdelava uporabnih lesnih izdelkov in je primeren za vse starostne skupine od 16. leta naprej.

Delavnico bo vodil mizarski mojster Primož Dolničar.

Zbor udeleženk in udeležencev je 5 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog.

Delavnica bo izvedena ob minimalno 6 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

Udeležbo na delavnici je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: info@center-rog.si.

Poglej še

Pjorkkala

studii_pjorkkala_Cvetko_2023_2

Za projektom stoji kolektiv mladih oblikovalk in oblikovalcev Pjorkkala, ki kritično analizira in aktivno odgovarja na izzive sodobne družbe. Z namenom spodbujanja nekoč razširjene tradicije peke kruha v domačem okolju razvijajo posodo z...