Digitalna kameja [15.2.]

četrtek
15. 2. 2024

16:00 - 20:00

FabLab in Lab za nakit, Center Rog

za člane
30,00 €
za goste
45,00 €
Število prostih mest 04

...

Kameja je vrsta nakita, ki običajno prikazuje reliefni portret. Njena značilna lastnost je, da je izrezljan motiv dvignjen nad ozadje.

Na delavnici bomo v FabLabu s pomočjo 3D tiskalnika ustvarili nekoliko drugačno digitalno kamejo. Na podlagi izbrane fotografije bomo izdelali litofan, pri katerem različno debeli deli prosojnega materiala ustvarjajo podobo, ko skozenj sveti svetloba. Gre za nekakšen prozoren kos, ki ob pogledu proti svetlobi razkrije izbrani motiv. Izdelek bomo nato dokončali v labu za nakit, kjer bomo izdelali obesek in mu dodali verižico.

Vse udeleženke in udeležence prosimo, da na delavnico s seboj prinesejo računalnik.

Zbor udeleženk in udeležencev delavnice je 5 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog.

Delavnica bo izvedena ob minimalno 5 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

Kotizacij za delavnice ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo na delavnici je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: nakit@center-rog.si

Poglej še

Paxia

studii_paxia_promo_2023

Brezpilotni letalnik Blue Voyager se uporablja za avtomatsko vzorčenje vodnih virov in analizo vzorcev med letom. Za produktom stoji startup Paxia, ki ga sestavljajo študentje Domen Trontelj, Tilen Šket in Rok Hladin. S pomočjo visoke t...