Bio3DPrinter

datum
26. 6. 2024 -
7. 8. 2024
ura
17:00 - 20:00
lokacija
FabLab, vsako drugo sredo
brezplačno
Prosta mesta: 0/9

...

Na krožku se bomo lotili izziva preoblikovanja običajnega 3D-tiskalnika v bio3Dprinter, ki lahko tiska biomateriale od gline, biokeramike iz jajčnih lupin, do hidrogelov, ki so lahko ogrodje za rast celic in še in še.

Krožek je namenjena posameznikom, navdušenim nad tehnologijo, inovacijami in premikanjem meja možnega.

Potopili se bomo v svet 3D-tiskanja ter raziskovali njegove principe in možne aplikacije v biotisku.

Skupaj bomo razstavili standardni 3D tiskalnik in integrirali potrebne komponente za printanje bioloških materialov. Podali pa se bomo tudi na pot razvoja biomateriala primernega za print in se spopadli z izzivi kot so primerna viskoznost, strjevanje in krčenje materialov.

Udeleženci bodo imeli priložnost prispevati svoje strokovno znanje in ustvarjalnost k temu ambicioznemu projektu.

Ne glede na to, ali ste izkušen tehnolog, znanstvenik za materiale ali preprosto nekdo s smislom za reševanje problemov, bodo vaši vpogledi in spretnosti neprecenljivi, ko se bomo skupaj lotili tega izziva.

Ta projekt je namenjen posameznikom s tehničnimi znanji na področju inženiringa in elektronike ter tiste, ki jih močno zanima tehnologija 3D tiskanja. Udeleženci z izkušnjami na področju znanosti o materialih bodo imeli ključno vlogo pri izbiri in testiranju biomaterialov, primernih za aplikacije biotiskanja, s čimer bodo prispevali k skupnim prizadevanjem za preoblikovanje standardnega 3D tiskalnika v biotiskalnik. Projekt odprt za vsakogar s strastjo do tehnologije, pripravljenostjo za sodelovanje ter željo po spopadanju s kompleksnimi izzivi na stičišču 3D-tiskanja in biotiskanja.

Da bo krožek kar najbolj ustrezal vašim željam in pričakovanjem, vas prosimo, da pred začetkom odgovorite na nekaj vprašanj.

Trajanje: 4x po 3 ure

  • sreda, 26. junij, od 17. do 20. ure
  • sreda, 10. julij, od 17. do 20. ure
  • sreda, 24. julij, od 17. do 20. ure
  • sreda, 7. avgust, od 17. do 20. ure

O mentorjih:

Krožek bodo vodili Maruša Ramšak, vodja zelenega laba, biotehnologinja z bogatimi izkušnjami iz področja sintezne biologije. Zanima jo delovanje različnih organizmov in kako lahko ti prispevajo k trajnostnemu razvoju in reševanju izzivov na področju okoljevarstva, zelenih tehnologij in prehrambne varnosti.

Zelimkhan Suleymanov, študent arhitekture, tehnolog, mentor v RogLabu in zdaj v Centru Rog. V svoji @Khan.delavnici izdeluje razne prototipe, makete, reklamne napise. Doma se ukvarja aquaponiko, gojenjem mikro zelenjave in micelija.

Tauan Bernardo je vodja v FabLab Center Rog, oblikovalec, ustvarjalec in pedagog. Vodil je številne FabLabe in je strasten zagovornik tehnologije, inovacij, digitalne proizvodnje in gibanja ustvarjalcev.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

Delavnica bo izvedena ob minimalno 4 prijavah. V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: fablab@center-rog.si.

Poglej še

Lufta

Studio_Lufta_logo slika

Lufta je inovativen in okolju prijazen stol, ki je napihljiv in ga lahko uporabljamo tako v notranjih kot tudi v zunanjih prostorih. Namenjen je vsem, ki v pohištvu iščejo trajnost in odgovornost do okolja. Zaradi svoje lahke in prenoslj...