Barve Centra Rog

datum
5. 7. 2024 -
12. 7. 2024
ura
16:00 - 20:00
lokacija
Tekstilni lab, zeleni lab
za člane
€40
za goste
€50
Prosta mesta: 8/10

...

Če bi bil Center Rog barva, katero barvo bi izbrali zanj?

Center Rog, bogat s svojo unikatno urbano naravo, je prav tako zakladnica naravnih rastlinskih barvil, primernih za barvanje tekstilij.

Pridite na tridnevno delavnico Barve Centra Rog, kjer bomo v prvi fazi v zelenem labu pripravili rastline in iz njih ustvarili barvne kopeli ter barvali slovensko ekološko ovčjo volno v pisane naravne lestvice tonov, ki simbolno predstavljajo barve Centra Rog. V drugem delu pa bomo na dvodnevni delavnici v tekstilnem labu z obarvano volno taftali in ustvarili modularno preprogo. Vsak udeleženec bo prispeval svoj unikaten košček v skupnostno tekstilno preprogo in pridobil praktična znanja o procesu barvanja volne in taftanja. Poleg skupnostne preproge, bo vsak udeleženec imel priložnost tudi izdelati 1 manjši taftani izdelek za domov.

Pridružite se nam na tej ustvarjalni poti, kjer bo vsak prispevek edinstven in neprecenljiv del naše skupne tekstilne umetnine. Skupaj bomo raziskovali in soustvarjali prostor, bogat z barvami, življenjem in toplino.

Delavnica je del spremljevalnega programa ob retrospektivni razstavi O2OOP, ki bo na ogled med 20. 6. In 17. 8. 2024.

Trajanje: 3x po 4 ure

  • petek, 5. julij, od 16. do 20. ure
  • četrtek, 11. julij, od 16. do 20. ure
  • petek, 12. julij, od 16. do 20. ure

Predznanje:

NE, predznanje ni potrebno. Delavnica je namenjena odraslim, ki želijo pridobiti nova znanja in izkušnjo kreativnega sodelovanja znotraj skupine.

O mentorjih:

Projekt Barve Roga vodita tekstilni oblikovalki in umetnici kolektiva Oloop, Tjaša Bavcon in Katja Burger Kovič. Obe sta magistrici umetnosti s s področja oblikovanja tekstilij in prejemnici pomembnih domačih in tujih nagrad (nagrada DOS, BIO, Trend, Henkel Art Award, Red Dot Design).

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: tekstil@center-rog.si.

Poglej še

JSP kolektiv

vizualno gradivo-idejna zasnova3

Modna industrija zrelo žensko naslavlja z idealiziranimi mladostniškimi koncepti oblačil, ki ne odgovarjajo njenim potrebam. Zato bo modna oblikovalka Jelena Proković iz JSP kolektiva ženskam po petdesetem letu ponudila stilsko platfor...