3D oblikovan srebrn prstan

datum
18. 7. 2024 -
25. 7. 2024
ura
17:00 - 20:00
lokacija
FabLab, lab za nakit
za člane
€80
za goste
€95
Prosta mesta: 0/6

...

Zakaj si ne bi kar s 3D tiskalnikom natisnili čudovitega srebrnega prstana po svojem okusu! 3D tiskanje nakita ni več znanstvena fantastika, pač pa najnovejša tehnologija, ki omogoča neomejene možnosti oblikovanja nakita z izjemno natančnostjo.

Na tokratnem mini tečaju bomo ustvarjali kar v 2 labih – FabLabu in labu za nakit. Najprej bomo v FabLabu v programu ONSHAPE oblikovali model našega prstana ter ga natisnili s 3D tiskalnikom. Mentorji bodo poskrbeli za vlivanje srebra v pripravljene modele ter pripravili odlitke, ki jih bomo na drugem srečanju zbrusili, spolirani in jim vtisnili njihovo končno podobo. Končni rezultat bo čudovit prstan čisto po vaši meri.

Vabljeni vsi, ki se želite naučiti digitalnega oblikovanja nakita in vas zanima preplet ročnega oblikovanja in novih tehnologij. Ker bo prvo srečanje potekala v FabLabu, s seboj prinesite svoje prenosne računalnike. Odlivanje v srebro bo potekalo zunaj Centra Rog preko mentorjev. Na drugo srečanje zato s seboj prinesite dodatno gotovino za poravnavo stroškov odlivanja in materiala (srebra).

Trajanje: 2x po 3 ure

  • četrtek, 18. julij, od 17. do 20. ure
  • četrtek, 25. julij, od 17. do 20. ure

Predznanje:

NE, predznanje ni potrebno. Delavnica je namenjena odraslimodlično izhodišče za vse, ki se šele učite izdelovati nakit v srebru s postopkom 3D oblikovanja

Tečaj je primeren tudi za osebe, ki so že sodelovale na predhodnih tečajih ali izvedle usposabljanje.

Ali delavnica velja kot usposabljanje?

DA, z udeležbo na delavnici boste opravili usposabljanje za zlatarsko mizo 1. stopnje (v vrednosti 30 € za člane/40 € za nečlane), naslednjič boste to delovno postajo lahko v okviru odprtih terminov uporabljali samostojno.

O mentorjih:

Tauan Bernardo je vodja v FabLab Center Rog, oblikovalec, ustvarjalec in pedagog. Vodil je številne FabLabe in je strasten zagovornik tehnologije, inovacij, digitalne proizvodnje in gibanja ustvarjalcev.

Olga Košica, mag. umetnosti iz Royal College of Art London. Ima več kot dvajset let izkušenj na področju oblikovanja nakita. Sodelovala je pri mednarodnih projektih in razstavah. Je soustvarjalka mednarodno uspešne blagovne znamke OfR jewelry, ki je ena prvih na trg pripeljala 3D oblikovan modni nakit. Kot oblikovalka nakita že petnajst let uspešno sodeluje z Zlatarno Celje. Kot gostujoča predavateljica deluje na univerzah doma in v tujini

Metka Mikuletič je vodja laba za nakit, magistrica inženirka arhitekture in oblikovalka nakita, ki se je po zaključeni zlatarski šoli podala na samostojno oblikovalsko pot. Mikuletič pri svojem delu združuje tradicionalne zlatarske tehnike in dediščino z naprednimi oblikovalskimi pristopi, kar ustvarja edinstveno povezavo med preteklostjo in prihodnostjo. Avtorica deluje pod blagovno znamko nakita Mimotho, ki je konceptualno, oblikovno in izvedbeno tesno povezana z arhitekturo. Izbrane kolekcije nakita z njenim podpisom so na voljo tudi v Parizu in New Yorku.

***

Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da pred pričetkom programa osebne stvari pospravite v garderobne omarice. Na program ne zamujajte. V primeru zamude vstopa ne zagotavljamo - po začetku ustvarjalnega procesa se delu ni več mogoče priključiti!

V primeru ne-izvedbe boste obveščeni najkasneje dva dni pred začetkom programa.

V primeru neudeležbe, kotizacij ne vračamo, prav tako ni možno zamenjati termina. Udeležbo je možno prenesti na drugo osebo, o tem nas vsaj 24 ur pred začetkom obvestite na e-mail naslov: nakit@center-rog.si.

Poglej še

JSP kolektiv

vizualno gradivo-idejna zasnova3

Modna industrija zrelo žensko naslavlja z idealiziranimi mladostniškimi koncepti oblačil, ki ne odgovarjajo njenim potrebam. Zato bo modna oblikovalka Jelena Proković iz JSP kolektiva ženskam po petdesetem letu ponudila stilsko platfor...