Sodelovanje z MGLC in usposabljanje za grafično tehniko sitotisk

Obvestila 27. 10. 2023
Usposabljanje: sitotisk

RogLab je zasnovan na tesno prepletenem sodelovanju s partnerji, s katerimi pripravljamo zanimive izobraževalne programe. Partner RogLaba je tudi MGLC - Mednarodni grafični likovni center, ki s svojimi tečaji uporabnike redno izobražuje na področju grafičnih tehnik. Njihovo usposabljanje za grafično tehniko sitotiska sedaj lahko rezervirate tudi v RogLabu.

Sitotisk, ki sodi med najbolj razširjene sodobne grafične načine za umetniško in industrijsko produkcijo, se kot tisk skozi propustne materiale močno razlikuje od preostalih grafičnih tehnik. Ima nekaj pomembnih prednosti: poleg hitrega tiska omogoča tudi tisk na najrazličnejše materiale. 

V RogLabu lahko sedaj rezervirate usposabljanje, na katerem boste spoznali celotni postopek sitotiska in si na terminu dela z mentorjem odtisnili želeni motiv v tej grafični tehniki. Usposabljanje poteka prvi ponedeljek v mesecu, ostali ponedeljki pa so rezervirani za triurno delo z mentorjem, ki ga rezervirate naknadno in koristite v roku dveh mesecev po končanem usposabljanju.

Usposabljanje poteka v organizaciji Mednarodnega grafičnega likovnega centra.

Poglej še

Paxia

studii_paxia_promo_2023

Brezpilotni letalnik Blue Voyager se uporablja za avtomatsko vzorčenje vodnih virov in analizo vzorcev med letom. Za produktom stoji startup Paxia, ki ga sestavljajo študentje Domen Trontelj, Tilen Šket in Rok Hladin. S pomočjo visoke t...