Priložnost za mlade: Mestni inkubator X Mladi Rog

Obvestila 30. 8. 2024
Mestni-inkubator-24-25_banner-spletna-stran-Mladi-zmaji_2048x1152-640x360

V Centru Rog nadaljujemo s programom Mladi Rog, ki je lani pod svoje okrilje vzel 10 mladih kreativk in kreativcev. Vse leto so za razvoj svojega projekta brezplačno uporabljali skupni delovni prostor, ob podpori naših mentorjev pa tudi vse naše proizvodne delavnice. Prihaja oktober in čas je za novo generacijo!

Prijave so odprte. Prijavi se preko obrazca.

V letošnjem letu se Mladi Rog povezuje z Mestnim inkubatorjem, ki je program Mladih zmajev za uresničevanje idej mladih v Ljubljani. Mladi, ki razvijajo projekte s področij izdelovalništva in rokodelstva, produktnega oblikovanja in mode, arhitekture in inženirstva, tehnologije materialov in kulinarike, bodo v procesu pridobili še več znanj, saj Mestni inkubator pomaga na poti od idejne zamisli do projekta, uči načrtovanja ter nudi podporo pri uresničevanju ideje v izvedbeni fazi projekta.

Prijave za sodelovanje so se odprle 6. septembra 2024, rok za prijavo pa je 6. oktober 2024. V program bomo sprejeli do 20 idej. Sklad za ideje je 30.000€.

Najpogostejša vprašanja

  • Kaj zajema program? – Program zajema tri delavnice za razvoj ideje, možnost mentorstva in finančne podpore, dostop do coworking prostora in možnost uporabe proizvodnih labov v Centru Rog. Poleg tega pa še spoznavanje novih ljudi, povezovanje z drugimi uresničevalci idej, promocijo ideje ter zaključno delavnico za refleksijo in praznovanje.
  • Kaj pridobim z udeležbo v programu? – Vsakdo pridobi, kar potrebuje v danem trenutku. Naučiš se jasno definirati idejo, določiti cilje, poiskati različne poti do rešitev, izdelati projektni načrt, delati z drugimi, voditi ekipo, javno predstaviti svojo idejo, sprejemati dogovore, vztrajati in spuščati stvari od sebe. Spoznaš tudi nove ljudi, skozi proces lahko uporabljaš coworking prostor, se povezuješ v skupnosti ter se učiš samostojnega dela.
  • Ali sta Mestni inkubator X Mladi Rog zame? – Program je namenjen vsem, ki živijo v Ljubljani; prihajajo v prestolnico na študij ali delo in se iz Ljubljane ob vikendih vračajo v domače kraje; delujejo v Ljubljani in so na začetku svoje profesionalne poti. Mestni inkubator X Mladi Rog sta namenjena mladim med 18. in 29. letom, ki iščejo svoje priložnosti in ustvarjalno skupnost.
  • Kakšna mora biti moja ideja? – Takšna, ki te vznemirja in te vleče dalje, da jo raziščeš ter uresničiš. Obstaja verjetnost, da se je malce bojiš.
  • Se lahko prijavim z ekipo? – Sodelavci in sodelavke so zelo dobrodošli! Zato ne čakaj in navduši za svojo idejo še koga.

Za aktualne informacije spremljaj Mlade zmaje in Center Rog.

Vabimo tudi organizacije, podjetja, društva in klube, ki imate v svojih vrstah mlade in bi jih radi mentorsko podprli, da se priključite projektu. Za podrobnosti stopite v stik s Saro Lucu na telefonski številki 051 625 162 ali po e-mailu inkubator@mladizmaji.si.

Program Mestnega inkubatorja 2024/25 izvajajo Mladi zmaji z Zavodom za ustvarjalno družbo TiPovej! in Centrom Rog, ob podpori Mestne občine Ljubljana.

Poglej še

Mandrak

Studio_Mandrak kitare_slika 1

Mateja in Tomaža je povezalo veselje do izdelovanja klasičnih kitar. Začela sta vsak zase, zdaj pa združujeta moči in znanje, da bi skupaj zasnovala in izdelala inštrument z inovativnim sistemom vpenjanja strun in s tem povsem drugačnim ...