Povezovanja - modna revija študentov oblikovanja tekstilij in oblačil

Obvestila 23. 5. 2024
ig_post_statičen

V torek, 28. maja bo ob 18. in 20. uri v veliki dvorani Centra Rog modna revija študentov Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil. Vstopnice so na voljo v trgovini Made in Rog.

Projekt na oblikovalsko temo POVEZOVANJA nagovarja k sodelovanju, inkluzivnosti, vključevanju, razmisleku o vrednotah današnjega časa, vzpodbuja povezovanja med oblikovalci znotraj kreativnih procesov in sodelovanje med oblikovalci in okoljem s poudarkom na trajnostnih in etičnih premislekih in kreativnih rešitvah.

Študentje skozi osebne zgodbe večplastno reflektirajo, interpretirajo in odpirajo aktualne tematike na področju oblikovanja tekstilij in oblačil. Kolekcije vzpostavljajo polje refleksije, ko govorimo o medčloveškem povezovanju, empatiji, sodelovanju, pomoči, preseganju predsodkov, inkluzivnosti. Odpirajo razmisleke o vrednotah v novi sedanjosti in smiselni prihodnosti v polju oblikovanja, apelirajo na danes poznane načine delovanja in bivanja, na nove norme v estetiki, na klišeje, ki jih velikokrat zamenjujejo povsem novi. Izpostavljajo vprašanja odnosov med umetno inteligenco in njeno implementacijo v oblikovalske procese, relacije med digitalnim in manualnim, virtualnim in realnim, tradicijo in prihodnostjo. V iskanju novih trajnostnih rešitev se klasično spaja z avantgardnim, vzporedno s sodobnimi načini ustvarjanja in komuniciranja. Skozi projekt »POVEZOVANJA« in modo kot odraz duha časa, kolekcije mladih oblikovalcev pogumno odsevajo aktualna občutja, razmišljanja in spremembe v sodobni modi.

Avtorji: Študentje UL NTF KOTO š.l. 2023/24

Mentorji: prof. Almira Sadar, prof. Nataša Peršuh, prof. Elena Fajt, prof. Marija Jenko, izr. prof. mag. Katja Burger, doc. Arijana Gadžijev, asist. Alenka More, asist. Sara Valenci, asist. Nataša Hrupić, asist. Nastja Sagadin Grmek, teh. sod. Nina Glavič, teh. sod. Mojca Košir, teh. sod. Andrej Vilar, teh. sod. Marjeta Čuk, izr. prof. dr. Katarina Nina Simončič

Poglej še

Paličnjak

Studio_Društvo Visart_slika 2

Pohištvo Paličnjak temelji na ideji igrivega soustvarjanja - s pomočjo spletnega konfiguratorja uporabniki izbirajo modularne elemente in tako oblikujejo edinstvene kose pohištva. Sistem temelji na standardiziranih palicah in ploščah izd...