Nočna kolesarska tura po razsvetljenih rognikih

Obvestila 27. 10. 2023
Obvestila_Nočna tura po razsvetljenih rognikih_Mozetić_2020

Vsebinsko vodilo letošnje Svetlobne gverile je posvečeno tematiziranju barv. Avtorji raziskujejo njihovo simboliko in izraznost, optično-fizikalne značilnosti pa tudi vlogo pri označevanju in komunikaciji, kjer namen barv prestopa iz umetniških okvirov v vsakdanje življenje.

Rognik, gverilska intervencija v prostor, je namenjen lažjemu kolesarjenju po mestu: s 3D-tiskom ustvarjene klančine premostijo neprilagojene kolesarske površine, premagujejo previsoke pločnike in gladijo poškodovane robnike. Raznobarvna dopolnila kolesarskim potem so zaradi vgrajenih LED-luči vidna tudi v temi. 

Projekt je avtorica Tina Mozetič, študentka ALUO, razvila v sodelovanju z RogLabom v okviru natečaja Mesto za vse. Mentorji projekta so Tomo Per, Staš Vrenko (RogLab), Cveto Kunešević (Intri d.o.o.), Katerina Mirović (Forum Ljubljana) ter Janez Bertoncelj (Ljubljanska kolesarska mreža). 

Rognike lahko od 21. maja naprej poiščete in preizkusite na naslednjih lokacijah: Palača Cukrarna, Trg Osvobodilne fronte, Ambrožev trg, Malgajeva, Barjanska in Usnjarska, križišče Hrenove in Karlovške ter Pražakove in Dunajske. Zemljevid.

Rognik je nastal v okviru projekta FabLabNet, ki ga financira program Interreg Srednja Evropa.

Poglej še

Hishka

Studio_Hishka_slika1

Projekt HISHKA se ukvarja z izzivi dostopnosti, presežkov, uporabnosti in revitalizacije prehitro preraslih, velikokrat skoraj novih kosov otroških oblačil. HISHKA je krožni trajnostni projekt, sistem in sodobna blagovna znamka otroških ...