Hitri tečaj obrti vseživosti

Obvestila 30. 8. 2024
Vodilna-foto-AmadejaSmrekar

Spoznajte prakse upravljanja zemljišč, ki podpirajo defragmentacijo urbanih ekosistemov ter spodbujajo urbani razvoj, občutljiv na potrebe vseh vrst, ki naseljujejo mesta.

V okviru projekta MADE IN, katerega partner je tudi Center Rog, avtor projekta Trajna organizira dvodnevni hitri tečaj o upravljanju urbane biotske raznovrstnosti - Crafting Biodiversity, ki bo potekal v sodelovanju z infrastrukturno aktivistko Debro Solomon, krajinsko arhitektko Urško Škerl in geodetom Alenom Mangafićem.

Dvodnevni tečaj vključuje spoznavanje metode »radikalnega opazovanja« urban(iziran)ih ekosistemov in naravnih procesov ter učenje ravnanja z administrativnimi praksami, ki jih določajo. Spoznali bomo protokole občinskih prostorskih načrtov, digitalna orodja za kartiranje in zamisli za regenerativne posege v ulice, ceste ali zapuščene parcele.

Projekt je del platforme za sodobno rokodelstvo in oblikovanje MADE IN , ki združuje raziskovanje, oblikovanje in dediščino ter spodbuja sodelovanje in izmenjavo znanja med tradicionalnimi rokodelci, sodobnimi oblikovalci in drugimi strokovnjaki na področju kulture in znanosti. Debra Solomon je rezidentka Centra Rog v okviru platforma MADE IN v sodelovanju z MAO in Trajno.

Program tečaja

Radikalno opazovanje in podivjane kartografije

  • 10. september 2024, 13.00–18.00, zbor: Ustvarjalni laboratorij Krater

Vodijo: Debra Solomon (infrastrukturna aktivistka in umetnica) in Trajna

Analiza in kartiranje prostora z uporabo javnih prostorskih podatkov

  • 11. september 2024, 13.00–17.00, Ustvarjalni laboratorij Krater

Vodijo: Urška Škerl (krajinska arhitektka in vizualna umetnica) in Alen Mangafić (geodet, raziskovalec pri Geodetskem inštitutu Slovenije). Dogodek poteka v koprodukciji Trajna.

OBVEZNE PRIJAVE DO 8. SEPTEMBRA DO 10.00

MADE IN PARTNERJI: Oaza, Muzej dekorativnih umetnosti (MUO), Drugo more (Hrvaška); Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Center Rog (Slovenija); Mestni muzej Zenice (Bosna in Hercegovina); Nova Iskra (Srbija); Passa Ao Futuro (Portugalska); Univerza za uporabne znanosti Zwickau, Državne umetniške zbirke mesta Dresden – Muzej dekorativnih umetnosti (SKD) (Nemčija).

Poglej še

JSP kolektiv

vizualno gradivo-idejna zasnova3

Modna industrija zrelo žensko naslavlja z idealiziranimi mladostniškimi koncepti oblačil, ki ne odgovarjajo njenim potrebam. Zato bo modna oblikovalka Jelena Proković iz JSP kolektiva ženskam po petdesetem letu ponudila stilsko platfor...