Hex Haus prejel nagrado A'Design Award

Obvestila 4. 7. 2024
Hex_Haus_5

Veseli in ponosni smo na kolektiv Hex Haus, ki domuje v enem od naših studiev. Hex Haus je za svoj inštrument HEX cor prejel prestižno nagrado A'Design Award v kategoriji glasbenih inštrumentov.

Hex Haus sestavljata medijska umetnika Anže Sekelj in Staš Vrenko, ki v Centru Rog razvijata serijo avtorskih digitalnih elektronskih zvočil. Zvočila odlikuje unikaten pristop do oblikovanja, saj lahko uporabniki v primeru okvare ene od elektronskih komponent, to preprosto zamenjajo. S tem Hex Haus vpeljuje načelo trajnosti tudi v svet elektronske glasbe.

Tekmovanje in nagrada A'Design Award je ena največjih, najbolj prestižnih in najbolj vplivnih nagrad za oblikovanje na svetu. Podelijo jo produktom, projektom in storitvam, ki izkazujejo vrhunsko in kakovostno oblikovanje.

HEX cor je za nagrado A'Design Award nominiralo Veleposlaništvo Republike Slovenije v Rimu in Center za kreativnost. HEX cor je vključen tudi v stalno zbirko muzeja oblikovanja MOOD – Museum of Outstanding Design v italijanskem Comu, ki predstavlja najboljše še živeče umetnike, arhitekte in oblikovalce.

Izdelki HEX cor, HEX lag in HEX row, ki je bil razvit v Centru Rog, so na voljo tudi v trgovini Made in Rog na Petkovškovem nabrežju.

Poglej še

Just a Corpse

Studio_Just a Corpse_2024_1

V na novo prebujenem zanimanju za baletno umetnost, ki se širi po svetovnih metropolah, se je JAC uveljavil kot vodilna znamka sodobnih baletnih oblačil. S spajanjem klasičnih idealov z inovativnim oblikovanjem, prefinjenega ročnega dela...