Center Rog med desetimi najbolj inovativnimi praksami v mestih po vsej Evropi – po izboru Evropskega središča za kulturno dediščino (European Heritage Hub)

Obvestila 19. 4. 2024
EuroCities

Evropsko središče za kulturno dediščino je objavilo izbor desetih pobud na podlagi javnega razpisa za lokalne dobre prakse, namenjenega opredelitvi zglednih lokalnih praks na področju kulturne dediščine, ki prispevajo k zeleni, digitalni in družbeni preobrazbi naše družbe. Med najboljše prakse se je uvrstil tudi Center Rog.

Že pilotni projekt Centra Rog – RogLab, je leta 2018 s strani mreže Eurocities (partnerska organizacija Evropskega središča za kulturno dediščino) prejel nagrado za izjemne dosežke na področju aktivnosti, ki izboljšujejo kakovost življenja meščanov v kategoriji Inovativnost.

»Izbrane prakse poudarjajo ključno vlogo kulturne dediščine pri spodbujanju pozitivnih sprememb in ustvarjanju pomembnega vpliva. So navdihujoči odgovori na lokalne izzive, ki lahko vplivajo na politične rešitve in zagotavljajo prenosljive študije primerov za druge regije,« je izjavila Julie Hervé, vodja oddelka za kulturo pri Eurocities, ki je partner projekta Evropskega središča za kulturno dediščino.

Več podrobnosti na spletni strani Evropskega središča za kulturno dediščino.

Poglej še

Terra Panel

Studio_Bor Jarh_slika1

Terra panel je panel za pasivno uravnavanje vlage, ki služi tudi kot ambientalno svetilo. Njegova avtorja sta Bor in Daša, ljubitelja narave in oblikovanja, ki sta tekom svoje oblikovalske prakse ustvarila in se tudi preselila v svojo Ti...