Prvi Dan soseda - ustvarjaj, sodeluj in praznuj z nami

Obvestila 22. 4. 2024
Dan_soseda_Kolaž_2

Z veseljem napovedujemo prvi Dan soseda, celodnevno praznovanje bo v soboto, 1. junija 2024. Da bo dogodek res pester in vključujoč, vabimo k sodelovanju pri pripravah, ki bodo ves maj potekale v Centru Rog. Vabljeni ste prav vsi – sosedje in sosede vseh generacij, pa tudi tisti, ki ne stanujete prav blizu, a se počutite povezani s Centrom Rog. Skupaj lahko organiziramo nepozabno druženje, se spoznamo in povežemo!

Srečanja, na katerih bomo pripravljali hrano, pijačo in razne pripomočke za dejavnosti na naši skupni sobotni zabavi, bodo trajala največ tri ure in bodo potekala v različnih labih Centra Rog (v kuharskem, tekstilnem, zelenem …). Za sodelovanje ne potrebujete predznanja, ampak le nekaj volje po ustvarjanju in sodelovanju.

Da bomo vse skupaj lažje organizirali, vas vabimo, da na povezavah spodaj izberete pripravljalno aktivnost, ki bi se je radi udeležili ali pa predlagate svojo dejavnost, ki bi jo želeli ponuditi svojim sosedom.

Kaj vse bomo počeli?

Peka piškotkov sreče / kuharski lab
V kuharskem labu bomo spekli 300 piškotov z lepimi željami in nagradami, ki jih bomo brezplačno razdelili in pomalicali prvega junija. Pomagajte nam napeči in pripraviti piškote:

  • V četrtek, 16. maja, ob 17. uri Prijave.
  • V soboto, 18. maja, ob 10. uri Prijave.

Dirkališče Nerdy Derby / FabLab
V FabLabu bomo ustvarili leseni poligon za dirkanje z avtomobilčki. Pripravili bomo načrte za progo, izrezali dele s CNC rezkarjem in laserskim rezalnikom ter pripravili dele za avtomobilčke, ki jih bodo tekmovalci sestavili 1. junija in se z njimi podali na dirko.

  • V sredo, 8. maja, ob 17. uri - razrez s CNC rezkarjem in laserskim rezalnikom Prijave.
  • V petek, 24. maja, ob 15. uri - sestavljanje proge Prijave.

Priprava kombuče / zeleni lab
K vroči junijski soboti se bo zagotovo prilegla osvežilna kombuča. Pridružite se nam pri pripravi v zelenem labu in se naučite, kako se zvari to okusno in zdravo pijačo. Prvega junija jo bomo brezplačno postregli, a le tistim, ki bodo prinesli svoje kozarčke!

  • V sredo, 8. maja, ob 17. uri - prva fermentacija Prijave.
  • V petek, 24. maja, ob 17. uri - druga fermentacija Prijave.

Okrasitev parka / tekstilni lab
Da bo vzdušje res praznično, bomo park lepo okrasili s pisanimi trakovi. Načrti bodo pripravljeni vnaprej, na srečanjih pa se bo rezalo, šivalo, sestavljalo, vezalo... in seveda klepetalo.

  • V ponedeljek, 13. maja, ob 17. uri - razrezi, sestavljanje Prijave.
  • V sredo, 15. maja, ob 17. uri - razrezi, sestavljanje Prijave.
  • V četrtek, 16. maja, ob 17. uri - razrezi, sestavljanje Prijave.

Ploščice za drevesa / lab za nakit in zeleni lab
Na srečanju bomo ustvarili oznake za sadno drevje, grmovnice in druge rastline, ki rastejo v našem parku. Drevesa bomo poimenovali in na ploščice vgravirali podatke o plodovih, cvetenju, obrezovanju in še čem. Prvega junija bomo pripravili poučno vodstvo po sadovnjaku in se pomerili v drevesnem kvizu!

  • V soboto, 18. maja, ob 10. uri - priprava ploščic in žigosanje Prijave.
  • V sredo, 22. maja, ob 17. uri - priprava ploščic in žigosanje Prijave.

Skupinski portret / keramičarski lab
Pripravili bomo keramične ploščice, na katere bomo sosedje narisali svoje portrete. Ploščice bomo nato spekli in jih 1. junija pritrdili na notranje stene parka. Tako bo nastal skupinski portret naše soseske!

  • V soboto, 11. maja, ob 10. uri - priprava ploščic Prijave.
  • V četrtek, 23. maja, ob 17. uri - glazura in peka Prijave.
  • V soboto, 25. maja, ob 10. uri - glazura in peka Prijave.

Vam nič od tega ne diši? Lahko predlagate tudi svojo dejavnost! Prijavite se preko obrazca, izberite kategorijo in opišite, kaj bi vi želeli ponuditi sosedom in vas bomo umestili v program. Pri tem imejte v mislih, da potrebne rekvizite prinesete s seboj, da so vse dejavnosti brezplačne ter da potekajo po načelu "drop-in" - da se torej za udeležbo ni treba prijaviti, ampak se lahko pridruži kdor koli, ki pride mimo. Svoje predloge pošljite do 13. maja, o izboru pa boste obveščeni do 16. maja.

Poglej še

Urška Sadar

studii_MODULAR_PROMO_2023_1

Oblikovalko in arhitekto Urško Sadar zanima povezava med sodobnimi in tradicionalnimi tehnikami, raziskovanje nepredvidljivih oblik ter oblikovanje objektov z dodano vrednostjo. Pri projektu, ki ga bo razvijala v Centru Rog, jo navdihuje...