PROSTOR

Lokali

V Centru Rog bodo tudi manjše trgovine in gostinski lokali, katerih ponudba se bo vsebinsko navezovala na javni program Centra Rog ter obenem odgovarjala na potrebe soseske. V pritličju na strani Petkovškovega nabrežja, ki bo po obnovi spremenjeno v območje za pešce, bodo restavracija, bistro in nekaj trgovinic. V prvem nadstropju bo kavarna z izhodom na teraso in pogledom na Ljubljanico, v parku pa kavarniški paviljon. Najemnike bomo iskali v letu 2022.

Več informacij spodaj in na info@center-rog.si.

1   TRGOVINE  /  Skupaj jih je 6, velikosti med 50 m2 in 60 m2 (ok. 34 m2pritličja + ok. 18 m2 mezanina). Po dve trgovini bo mogoče združiti v večjo. Namenjene bodo prodaji izdelkov in storitev, povezanih s ciljnimi področji Centra Rog (npr. izdelki lokalnih kreativcev, proizvodi lokalnega kmetijstva ipd.).
Tloris tipske trgovine (pdf 266 KB)


2   RESTAVRACIJA IN BISTRO  /  Restavracija meri 230 m2. Bistro meri 150 m2. Oba lokala imata tudi mezzanin, ob oddaji bo bistro in restavracijo opremil najemnik sam. K najemu obeh lokalov spada tudi uporaba dela Petkovškovega nabrežja za letno teraso (po dogovoru). 
Tloris restavracije (pdf 7 MB)
Tloris bistroja (pdf 331 KB)


3   KAVARNIŠKI PAVILJON  /  Kontejnerski objekt RogLaba bo predelan v kavarno in umeščen na južni del parka. Ob oddaji bo paviljon popolnoma opremljen. Velikost objekta (vključno s sanitarijami) je 28 m2. K najemu objekta spada tudi uporaba dela parka za letni vrt (po dogovoru).


 

4   KAVARNA  /  V prvem nadstropju bo kavarna s prostorom za ok. 70 gostov v notranjosti in ok. 90 gostov na pohodni terasi s pogledom na Ljubljanico. Na eni strani bo mejila na javno knjižnico, na drugi pa se bo odpirala na veliko prireditveno dvorano. Kavarna in terasa bosta ob oddaji popolnoma opremljeni.
Tloris kavarne s teraso (pdf 83 KB)