Najavljamo: Delavnica izdelave nakita iz recikliranega srebra

30.08.2022
Najavljamo: Delavnica izdelave nakita iz recikliranega srebra

Ne veste, kaj bi naredili s starim, neuporabljenim ali pokvarjenim srebrnim nakitom? V sodelovanju z oblikovalko Martino Lončar, ki se je v oblikovanju in izdelovanju nakita izpopolnjevala na prestižnih šolah v Milanu in v Firencah, smo za vas pripravili delavnico, kjer boste reciklirali srebro in si izdelali prstan.

Na delavnici se boste najprej seznanili s fizikalnimi značilnostmi srebra in tehniko ulivanja v sipino kost, ki je trajnostno naravnana, saj boste uporabili naravne materiale in reciklirali srebro. Nato si boste izbrali že narejen prstan iz voska in/ali 3D-printa, ki ga boste uporabili za izdelavo kalupa. Sledi taljenje srebra in ulivanje v narejene kalupe. Po beljenju kovine boste odžgali livne kanale in dokončali prstan, da bo prijeten na dotik in nosljiv.

Več o delavnici na TEJ povezavi. 

Sporočamo, da so vsa mesta že zasedena. Če želite, da vas dodamo na čakalno listo, nam pišite na info@center-rog.si

Novice

Arhiv

Do 20. oktobra: Javno zbiranje ponudb za oddajo kavarne s teraso v Centru rog

29.09.2022

Javni zavod Center Rog objavlja javno zbiranja ponudb za oddajo stvarnega premoženja v najem.

Odprte so prijave za oktobrski voden ogled gradbišča

26.09.2022

Vabimo vas, da se prijavite na oktobrski termin vodenega ogleda gradbišča in pobližje vidite, kako poteka prenova Centra Rog.

Center Rog išče vodjo izobraževalnih programov

19.09.2022

Uživaš v razvoju in načrtovanju izobraževanj za različna ciljna občinstva in imaš izkušnje s tem? Center Rog išče vodjo izobraževalnih programov!