Delavnica divje gline se prične 11. avgusta

05.08.2022
Delavnica divje gline se prične 11. avgusta

Pod mentorstvom oblikovalca in rokodelca Roka Oblaka se boste na delavnici divje gline seznanili s procesom čiščenja zemlje, se naučili izdelati osnovno analizo sestave lokalne zemlje iz gradbene jame Krater in s filtriranjem izločili glino. V drugem delu, ki bo potekal v delavnici Levo, bodo predstavljene nekatere tehnike obdelave divje gline, kot je stiskanje v 3D natisnjene kalupe in ekstrudiranje z lasersko izrezanimi šablonami. Izdelali in oblikovali boste lončke in skodelice, jih spekli v uporabne izdelke in odnesli domov.

Delavnica, ki jo izvajamo s kolektivom Krater in delavnico Levo, bo potekala v treh delih: 11. avgusta na Kraterju in nato 25. avgusta ter 8. septembra v delavnici Levo.

Prijave sprejemamo na TEJ povezavi. 

Novice

Arhiv

Projekt petih držav za večjo vključenost ranljive mlade populacije

10.08.2022

Center Rog sodeluje v novem mednarodnem projektu Act&Art, ki se ukvarja z večjo socialno vključenostjo ranljive mlade populacije, kot so begunci, migranti in drugi mladi z obrobja družbe. 

Zoom na Center Rog: Delovna mesta

09.08.2022

Naslednje virtualno srečanje z ekipo Centra Rog bo na temo delovnih mest.

Zbiramo predloge za specializirano gradivo v knjižnici Centra Rog

05.08.2022

Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik, s katerim zbiramo predloge za nakup specializiranega gradiva za enoto Mestne knjižnice Ljubljana, ki se bo nahajala v prvem nadstropju Centra Rog.