Lokacija:

RogLab, Trubarjeva 72, Ljubljana (dostop je s Petkovškovega nabrežja, med zeleno hišo in dovozom v garažo Centra Rog)

Datum:

Cena:

50 EUR (*35 EUR)

Tečaj: Rhinoceros 3D - napredni

Vas zanima 3D-izdelovalništvo, pa mislite, da ne boste kos 3D-modeliranju? Potem je pravi čas, da tega nosoroga primete za rog! Oktobra, novembra in decembra v RogLabu pripravljamo tečaj programa Rhinoceros 3D, vabimo vas k udeležbi!

S tečajem boste pridobili ali pa nadgradili vaše znanje 3D-modeliranja. S pridobljenim znanjem boste lahko pripravljali vse potrebne datoteke za samostojno delo na naših strojih: 3D-datoteke za delo na 3D-tiskalnikih in CNC-rezkarju ter 2D-datoteke za laserski razrez in graviranje. S to kombinacijo znanja in spretnosti boste vaša kreativnost neustavljiva!

O programu Rhino 3D

Rhino 3D ali Rhinoceros spada v družino matematičnih NURBS modelirnikov (ni parametričen). Je izredno močno orodje za izdelovanje modelov in prototipov za industrijsko oblikovanje, strojništvo in arhitekturo. Je enostaven za učenje in kompatibilen s programi za vizualizacije in mehanske animacije (V-ray in Keyshot). Uporabniški vmesnik je podoben Acad-u, zato je prehod iz tega programa še posebej hiter. Deluje na operacijskih sistemih OS in Windows.

Mentor

Cveto Kunešević je 3D-oblikovalec/kreator s 15-letnimi izkušnjami v 3D-modeliranju s programoma Rhino in Fusion 360 na področjih arhitekture, strojništva in industrijskega oblikovanja. Kot redni zunanji sodelavec RogLaba ima poseben posluh za težave, s katerimi se v procesu modeliranja in oblikovanja za 3D-izdelovanje srečujejo kreativke in kreativci.

Komu je tečaj namenjen?

Tečaj napredne stopnje je namenjen tečajnikom, ki so bili vsaj na dveh tečajih osnovne in enem tečaju nadaljevalne skupine ali imajo predznanje iz katerega koli 3D-modelirnika. Po opravljenem sklopu boste znali narisati bolj zahtevne modele, zahtevne organske modele, teksture, postavitev luči in vizualizacije.

Kako in kdaj bo tečaj potekal?

Potekal bo ob četrtkih zvečer med 17:00 in 20:00. Razdeljen je v tri težavnostne stopnje, skupno 12 vaj po 3 ure. Udeležite se lahko posamezne stopnje ali pa vseh treh.

Prijava

Za prijavo nam svoje osebne podatke sporočite na delavnica@roglab.si. V sporočilu navedite tudi, za katero stopnjo delavnice se zanimate, oziroma ali se želite udeležiti vseh treh.

Prijavnino za vsako stopnjo vplačate v RogLabu, šele ob plačilu pa je vaša prijava tudi potrjena. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest.

Kaj prinesti s seboj?

Potrebujete prenosnik in Rhino 3D programsko opremo. 90 dnevno preizkusno različico si brezplačno naložite tukaj.

Vse vaje je pripravil Kubasek Krzysztof, ki nam je prijazno dovolil uporabo svojih video tečajev.

Cena

Tečaj je namenjen RogLabovim članom, zato je ob udeležbi za vse, ki članarine še niso sklenili, obvezno doplačilo v višini 10 EUR. Članarina velja eno leto od datuma včlanitve.

Cena posamezne stopnje tečaja je 50 EUR (s popustom 35 EUR*), cena ob prijavi na vse tri stopnje pa je 120 EUR (s popustom 90 EUR*).

 *veljajo za dijake, študente, upokojence, brezposelne osebe, prosilce za azil in begunce

Način plačila

NAKAZILO
IBAN za nakazilo: SI56 0126 1600 0002 804
Ime in naslov prejemnika: Kreativno središče Center Rog, Trubarjeva 72, SI-1000 Ljubljana
Namen plačila: Ime Priimek (prijavljene osebe)
Sklic: 00 22-<datum termina>

PLAČILO Z GOTOVINO
V RogLabu (Petkovškovo nabrežje 67) ob delavnikih med 12:00 in 20:00 od ponedeljka do petka.

S plačilom tudi potrdite svojo prijavo. Ob plačilu na dan usposabljanja je cena 5 EUR višja.