Tapiserija za tekstilni lab

sobota
25. 11. 2023

11:00 - 18:00

Center Rog, Tekstilni lab (Textile lab)

prijava

...

Pridruži se nam pri izdelavi obsežne tapiserije v tekstilnem labu. Želimo ustvariti velik skupen projekt in ročno sešiti podobo, ki bo predstavljala zgodbo Centra Rog. V preteklosti so tapiserije predstavljale dramatično pripoved, spodbudo za razmislek in zabavo. Naša tapiserija bo vključevala prizore iz časov tovarne Rog, ustvarjalce z različnih umetniških področij, ki jih predstavlja Center Rog, obdano z arhitekturo Ljubljane in slovensko pokrajino z njenim rastlinskim in živalskim svetom. Naša vizija je soustvarjati kot skupnost, zato bi radi povabili vse, ki želijo ustvarjalno prispevati k začetku naše zgodbe in oživiti naše prazne zidove.

Po želji boš izbral segment, ki bi ga želel lastnoročno izdelati in kreativno okrasiti. Ko bodo vsi segmenti izdelani, bodo zaposleni v tekstilnem labu vse sešili skupaj v veliko quilting tapiserijo.

Delavnica je namenjena vsem, ki vas zanima quilting, širok spekter tekstilnih dekorativnih tehnik, izdelava tapiserij in velikih stenskih umetnin. S pomočjo celotnega tekstilnega laba in rezidentke Lee Kirstein boš prejel osnovno znanje o šivanju, vezenju, quiltingu in tapiserijah na splošno.

Prijavite se lahko preko spodnje povezave.

Poglej še

Paxia

studii_paxia_promo_2023

Brezpilotni letalnik Blue Voyager se uporablja za avtomatsko vzorčenje vodnih virov in analizo vzorcev med letom. Za produktom stoji startup Paxia, ki ga sestavljajo študentje Domen Trontelj, Tilen Šket in Rok Hladin. S pomočjo visoke t...