Delavnica izdelave izdelkov iz terrazza
20. 12. 2024
Vabimo vas na kreativno in sproščeno delavnico izdelave terrazzo pladnjev ali lončkov! Na tej delavnici bomo skupaj ustvarjali iz okolju prijaznega terrazza, trpežnega gradbenega materiala, ki izhaja iz Italije. Terrazzo je posebna mešanica drobcev marmorja, rečnega prodca ali stekla, vezanih v cementno osnovo, ki daje vsakemu izdelku unikaten, barvit in eleganten pridih.
Kaj boste na delavnici doživeli:
- Spoznali boste zgodovino terrazza – ste vedeli, da so tehniko poznali že Rimljani?
- Ustvarili boste svoj čudovit izdelek, na primer pladenj za torto ali nakit, ali pa lonček, ki bo vaš dom obogatil s kančkom italijanskega pridiha.
Delavnica je namenjena ljubiteljem oblikovanja, umetnosti in vsem, ki si želijo s staro, klasično terrazzo tehniko, ki je prisotna v šolah, vrtcih ter v hiših naših babic.
O mentorjih:
Delavnico bo vodila Lana Bregar, po poklicu režiserka (filmi in reklame), se navdušuje nad terrazzom in v svojem studiu Pacon redno vodi delavnice izdelovanja različnih izdelkov v tej tehniki.
***
Zbor udeleženk in udeležencev programa je 15 minut pred dogovorjenim terminom v vhodni avli Centra Rog. Prosimo, da svoje osebne stvari pospravite v garderobne omarice, ki vam jih bo pokazal mentor. Na program ne zamujajte, ker s tem motite delovni proces. V primeru zamude vstopa v lab žal ne moremo zagotoviti.
Program poteka v slovenščini, razen, kjer je navedeno drugače.
V primeru odpovedi vas bomo o tem obvestili dva dni pred načrtovanim začetkom.
V kolikor se programa ne morete udeležiti, kotizacij ne vračamo, prav tako ni mogoče zamenjati termina. Udeležbo lahko prenesete na drugo osebo, o čemer nas prosimo obvestite vsaj 24 ur pred začetkom programa na e-naslov: steklokeramika@center-rog.si
Veselimo se vaše družbe in skupnega ustvarjanja.
Poglej še
Pjorkkala
Za projektom stoji kolektiv mladih oblikovalk in oblikovalcev Pjorkkala, ki kritično analizira in aktivno odgovarja na izzive sodobne družbe. Z namenom spodbujanja nekoč razširjene tradicije peke kruha v domačem okolju razvijajo posodo z...