Vodstvo po razstavi o preobrazbi tovarne Rog

Izpostavljeno 3. 11. 2023
center_rog_razstava_026

Fotografsko razstavo si lahko ogledate do 8. februarja 2024. Ob četrtkih, ob 18. uri vabljeni na vodene oglede z avtorjema.

V veliki dvorani Centra Rog je na ogled razstava "Rog" avtorjev Branka Čeaka in Jureta Horvata, ki prikazuje dve in pol letno obnovo tovarne Rog skozi njuna fotografska objektiva. V prostorih, ki so izginjali in se ponovno rojevali pred njunimi očmi, tako kot delavci, ki so obnovo izvajali, sta preživljala čas od jutra do večera, marsikdaj pa tudi, ko so ti odšli na zaslužen počitek. V skrbi, da ne bosta zamudila niti enega pomembnega pogleda, ki ga že naslednje jutro ne bo več.

Njune fotografije predstavljajo poetično vez preteklosti s sedanjostjo in so dokument prehoda stavbe, ki je s svojo prisotnostjo od nastanka pa vse do danes v marsičem zaznamovala okolico. S fotografij ni razbrati samo transformacije prostora, ampak sta se fotografa z veliko mero senzibilnosti lotila tudi portretiranja ljudi, ki so v tem času s svojim delom in prisotnostjo pustili v prostoru svoj energijski odtis. Tako kot vsi njihovi predhodniki.

Razstavo je kurirala Barbara Čeferin. Ob razstavi je izšla tudi zajetna publikacija s 100 fotografijami in spremnim besedilom Mete Krese, Renate Zamida in Mete Štular, ki sta jo oblikovala Anja Delbello in Aljaž Vesel iz Studia AA.

Razstavo si je od 6. novembra 2023 in vse do 8. februarja 2024 mogoče ogledati v delovnem času Centra Rog: ob delovnikih od 8. do 22. ure in ob sobotah od 9. do 18. ure.

Naslednje vodstvo po razstavi bo v četrtek, 14. 12. ob 18.00. Obvezne so prijave preko obrazca spodaj.

Poglej še

Lončič Pottery Studio

Vid_Poloncic_Loncarsko_kolo_5.original

Ekipa mladih lončarskih navdušencev in inženirjev bo v Centru Rog razvijala prenosno zložljivo lončarsko kolo, ki deluje na nožni pogon. Namenjeno je uporabnicam in uporabnikom, ki za svojo ustvarjalno dejavnost potrebujejo mobilno in in...